Εργολάβος καταγγέλλει αδιαφάνεια και επιλεκτική ενημέρωση για έργα από το Δήμο Τριφυλίας…

 

dimos trif_1


«Χωρίς να έχει γίνει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, χωρίς να έχει βγει μια ανακοίνωση, χωρίς να έχει γίνει κοινοποίηση – γνωστοποίηση στην ηλεκτρονική σελίδα του Δήμου Τριφυλίας και στις εφημερίδες, πώς μπορεί να το πληροφορηθεί κάποιος ενδιαφερόμενος;
Πώς μπορεί κάποιος εργολάβος να γνωρίζει πότε θα συνεδριάσει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Τριφυλίας για να αναθέσει απευθείας ένα έργο, όταν δεν έχει προηγηθεί κάποια σχετική ανακοίνωση, δημοσίευση ή πρόσκληση ενδιαφέροντος;», ρωτά ευθέως τη Δημοτική Αρχή Τριφυλίας, την πρόεδρο και τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής, τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, αλλά και όλους τους δημοτικούς συμβούλους Τριφυλίας, ο εργολάβος Διονύσιος Λεβεντάκης από τα Φιλιατρά.
Ο κ. Λεβεντάκης διάβασε στον τοπικό Τύπο την Τρίτη για την τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Τριφυλίας, που διεξήχθη το μεσημέρι της Δευτέρας, και τις αποφάσεις που ελήφθησαν για απευθείας αναθέσεις σε έργα συντηρήσεων αγροτικής οδοποιίας σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες.
Σε επικοινωνία του με το «Θ», είπε πως, όσο κι αν έψαξε, πουθενά δε βρήκε κοινοποίηση, γνωστοποίηση ή πρόσκληση ενδιαφέροντος στην ηλεκτρονική σελίδα του Δήμου για αυτά τα έργα, για να καταθέσουν προσφορές οι ενδιαφερόμενοι, και καταγγέλλει ότι αυτό, αν μη τι άλλο, συνιστά αδιαφάνεια και «επιλεκτική ενημέρωση» εργολάβων, χωρίς να έχει κάτι με τους συναδέλφους του.
Επίσης, υποστηρίζει πως υπάρχει σοβαρό ζήτημα λειτουργίας του Δήμου, που ανάγεται σε ζήτημα δημοκρατίας, χρηστής διοίκησης και διαχείρισης, αφού με αυτό τον τρόπο και τη μεθόδευση, ο ίδιος και άλλοι συνάδελφοι του «αποκλείστηκαν», καθώς δε γνώριζαν και δεν μπορούσαν να γνωρίζουν πότε θα γίνει η ανάθεση και με ποια διαδικασία.
Όταν την Τρίτη διάβασε στις εφημερίδες για τις αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής, μετέβη στο Δημοτικό Μέγαρο Κυπαρισσίας και διαμαρτυρήθηκε έντονα στους αντιδημάρχους Τεχνικών Έργων, Γιάννη Αδρακτά και Οικονομικών, Μαρία Πανουσιοπούλου, η οποία είναι και πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, αλλά και στον ίδιο το δήμαρχο Παναγιώτη Κατσίβελα, θέτοντάς τους σοβαρά ερωτήματα, αλλά, όπως ισχυρίζεται, χωρίς να παίρνει απαντήσεις στο γιατί δεν έγιναν προσκλήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος.
«Δεν έγιναν προσκλήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος, δεν το μάθαμε, πώς το μάθανε άλλοι εργολάβοι δεν το ξέρω. Από τα Φιλιατρά και τους Γαργαλιάνους, δεν το μάθαμε. Κι αυτό είχε συνέπεια για τις συντηρήσεις αγροτικών δρόμων στα Φιλιατρά να γίνει μία μόνο προσφορά με 21%, και για τους Γαργαλιάνους, πάλι, μόνο μία προσφορά με μόλις 5%, όχι από εργολάβους από Φιλιατρά ή Γαργαλιάνους, αλλά από τον ίδιο εργολάβο, που είναι από την Κυπαρισσία.
Στις άλλες Δ.Ε. που το μάθανε – δεν ξέρω από πού και πώς – ήταν τέσσερις ενδιαφερόμενοι από τις περιοχές εκείνες και με εκπτώσεις έως 50%. Ο τρόπος που γίνονται οι αναθέσεις από την Οικονομική Επιτροπή, χωρίς να έχει γίνει νωρίτερα πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, χωρίς να έχει βγει μια ανακοίνωση, χωρίς να έχει γίνει κοινοποίηση – γνωστοποίηση στη σελίδα του Δήμου και στις εφημερίδες, είναι στρεβλός και έτσι πώς μιλάνε για διαφάνεια; Με «επιλεκτική ενημέρωση» από το Δήμο; Είναι σωστά πράγματα αυτά;», σχολίασε χαρακτηριστικά στο «Θ» ο κ. Λεβεντάκης.
Του Ηλία Γιαννόπουλου    tharrosnews.gr