Ερώτηση αναγνώστη σχετικά με τον μεγάλο αριθμό διαρρήξεων

 

diarrikseis


Αναγνώστης του gargalianoionline με αφορμή τον μεγάλο αριθμό διαρρήξεων όπου λαμβάνουν χώρα το τελευταίο εξάμηνο στην ευρύτερη περιοχή των Γαργαλιάνων θέτει ένα «στατιστικό» ερώτημα σχετικά με το πόσες από αυτές διαλευκάνθηκαν.

Η αλήθεια είναι ότι ο αυξημένος αριθμός διαρρήξεων δεν αποτελεί πρόβλημα μόνο για την περιοχή των Γαργαλιάνων και της Μαραθόπολης αλλά δυστυχώς το ίδιο πρόβλημα και ίσως μεγαλύτερο,αντιμετωπίζει και η γειτονική πόλη των Φιλιατρών. Η αλήθεια είναι πως τους τελευταίους μήνες η αστυνόμευση είναι ορατή και τα περιπολικά βρίσκονται συνεχώς στους δρόμους.

Όμως φτάνουν δύο ή τρία περιπολικά για να αστυνομευόσουν μια περιοχή σαν την Τριφυλία που έχει έκταση 612,12 km2 και 25.458 (απογραφή 2011);

Παλιότερα τα προβλήματα των διαρρήξεων ήταν αυξημένα κατά τη διάρκεια της ελαιοκομικής περιόδου και στη συνέχεια υπήρχε ύφεση, τώρα όμως αποτελεί σχεδόν καθημερινό φαινόμενο η ύπαρξη διάρρηξής στα αστυνομικά δελτία των τοπικών τμημάτων στην Τριφυλία.

Αν λάβουμε υπόψιν μας πως στη βραδινή βάρδια σε ένα αστυνομικό τμήμα υπηρετούν δύο άτομα (που παλιότερα ήταν ένα) και στην Τριφυλία έχουμε τρία αστυνομικά τμήματα σε Φιλιατρά, Γαργαλιάνους, Κυπαρισσία, πως είναι δυνατόν να γίνει σωστή αστυνόμευση; Εδώ θα πρέπει να προσθέσουμε και την σημαντική συμβολή της Β’ ΟΠΚΕ Μεσσηνίας που μέρα νύχτα βρίσκεται στο δρόμο. Όταν θα συμβεί κάτι στο Καλό Νερό και ταυτόχρονα στους Γαργαλιάνους ή στα Φιλιατρά τι θα γίνει; Το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής άνδρες του Α.Τ. Γαργαλιάνων και άνδρες της Β’ ΟΠΚΕ Μεσσηνίας βρέθηκαν σε ελάχιστα λεπτά, αφού ειδοποιήθηκαν, σε γεγονός στη Μαραθόπολη… όταν την ίδια στιγμή άγνωστοι είχαν «μπουκάρει» σε οικία στους Γαργαλιάνους και λίγη ώρα αργότερα στη Χώρα.

Τελικά μήπως θα έπρπε να είναι λίγο ποιο «ευελικτη» η αστυνόμευση ιδιαίτερα σε περιοχές που κατά καιρούς αντιμετωπιζουν αυξημένα περιστατικά;

Παρακάτω παραθέτουμε την ερώτηση του αναγνώστη όπως ακριβώς την έστειλε στο gargalainoionline:

«Θέτω το ερώτημα : Πόσες ληστείες έγιναν τους τελευταίους (6) έξη μήνες στους Γαργαλιανους και την ευρύτερη περιοχή. Πόσες από αυτές διελευκανθηναν και με ποιο τρόπο! Να ένα στατιστικό ερώτημα η απάντηση του οποίου θα πρέπει να δοθεί από τους Ταγους του τόπου, καθώς και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν ώστε να εκλείψει το φαινόμενο»….

  • Σταφιδοπαραγωγος Τριφυλλιος

    ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΛΟΓΙΚΟ ΑΥΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΔΩΣΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΦΕΣΟΡΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ.