Ζημιές από επιδρομές αγριογούρουνων σε Χριστιάνους, Μουζάκι, Βάλτα και περιοχές των Γαργαλιάνων

 

agriogourouna


Σταφίδες, αμπέλια και άλλα είδη της αγροτικής παραγωγής καταστρέφουν τα αγριογούρουνα που έχουν πολλαπλασιαστεί, σε χωριά της Τριφυλίας.

Στα όριά τους έχουν φτάσει οι αγρότες της Τριφυλίας, εξαιτίας των επιθέσεων που δέχονται οι καλλιέργειές τους από αγριογούρουνα της περιοχής, ο πληθυσμός των οποίων έχει αυξηθεί σημαντικά και δεν μπορούν να κάνουν τίποτα για να προστατεύσουν την παραγωγή και τον κόπο τους. Στο μεταξύ πολλοί είναι αυτοί που ζητούν να ξεκινήσει νωρίτερα η κυνηγετική περίοδος.

Στο Μουζάκι, τους Χριστιάνους, την Βάλτα, τα Κοκκινοχώραφα, τα Ρίκια κ.α. τα αγριογούρουνα προκαλούν μεγάλες καταστροφές κυρίως στις σταφίδες και τα αμπέλια, που βρίσκονται στο φόρτε της παραγωγής τους. Το τελευταίο διάστημα ένεκα των υψηλών θερμοκρασιών και της ανομβρίας οι επιδρομές έχουν πολλαπλασιαστεί και οι ζημιές είναι εκτεταμένες. Για ποικίλους λόγους ο αριθμός των αγριογούρουνων έχει αυξηθεί ανεξέλεγκτα με συνέπεια την έλλειψη τροφής στα ενδιαιτήματά τους και την αναζήτηση πόρων σε κατοικημένες περιοχές.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Α.Σ. Γαργαλιάνων Νίκος Σινάνης οι καταστροφές στην περιοχή της Τριφυλίας είναι μεγάλες, καθώς τα αγριογούρουνα καταστρέφουν αμπέλια, καλλιέργειες, περιβόλια, δεν αφήνουν τίποτα, τονίζοντας το γεγονός πως κάθε χρόνο γίνονται και περισσότερα ζητώντας από τους αρμόδιους να λάβουν μέτρα για τον περιορισμός τους.