ΗΛΕΙΑ – Ζημιές στο Λιμάνι Κατακόλου από τους ισχυρούς ανέμους

 

p1230009


Οι ζημιές που προκλήθηκαν από τον χθεσινό ανεμοστρόβιλο θυμίζουν βιβλική καταστροφή και από τύχη δεν σημειώθηκαν ανθρώπινες απώλειες, αφού η μανία των ανέμων ξεπέρασε και τα 120χλμ την ώρα δημιουργώντας ένα μανιασμένο φαινόμενο που ξέσπασε λίγο μετά τις δώδεκα και μισή το ξημέρωμα αρχικά απο το λιμάνι μέσα από τη θάλασσα και στη συνέχεια κατέληξε στην απέναντι πλευρά περνώντας απο μαρίνα και την περιοχή της Συκιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του patrisnews.com, από το πέρασμα του ο ανεμοστρόβιλος σήκωσε στην κυριολεξία, το φυλάκιο του Λιμενικού Σωματος , την καμπάνα ανακύκλωσης στην πύλη του λιμανιού-μισού τόνου καθαρού βάρους- καθώς λύγισε σιδερένια κιόσκια και κάγκελα. Έσπασαν τζάμια στα γραφεία τελωνείου και λιμεναρχείου Κατακόλου, βγήκε στην πίσω πλευρά του απεντομωτηρίου σήκωσε σκεπές σπιτιών και κατέστρεψε μια τροχηλάτη άμαξα και ένα Ι.Χ.
Ακολούθως, το φαινόμενο με τρελή πορεία πέρασε στην μαρίνα Κατακόλου, όπου συνέτριψε τρία σκάφη αναψυχής στο ύψος της γλίστρας και κατέληξε με μανία σε σπίτια στην παραλία Ντόζη. Κεραμοσκεπές αποκολλήθηκαν , δένδρα ξεριζώθηκαν και καρφώθηκαν σε αυλές κατοίκων και σε οχήματα. Η. Π.Υ. Πύργου και υπηρεσίες του δήμου συνέδραμαν για τον απεγκλωβισμό ενός αυτοκινήτου από πτώση δένδρου ενώ φορείς , δημοτικό λιμενικό ταμείο και κοινότητα Κατακόλου κατέγραψαν τις ζημιές μεριμνώντας ταυτόχρονα για την απομάκρυνση των ερειπίων.
Έχει σημειωθεί, πως σχεδόν κάθε χρόνο βγαίνει ανεμοστρόβιλος στο Κατάκολο, αλλά τέτοιο φαινόμενο είχε να πλήξει την περιοχή από το 1974 λένε οι παλιότεροι κάτοικοι στο χωριό.
patrisnews.com