Ημέρα Μουσείων 2015 στο «Navarino Natura Hall»

 

5537009a37ec1cecf2cfb6631effdfd1_L


Πάνω από 2.500 μαθητές σχολείων του νομού μας έχουν μετάσχει τα τελευταία 4 χρόνια στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Γνωρίζω και προβάλλω το περιβάλλον και την ιστορία της Μεσσηνίας», που υλοποιείται στην Costa Navarino από την ΤΕΜΕΣ σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Αυτό σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η ΤΕΜΕΣ με αφορμή τον σημερινό εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2015 στο «Navarino Natura Hall», στην Costa Navarino. Οπως τονίζεται χαρακτηριστικά:

«Στον πιο πάνω διαδραστικό περιβαλλοντικό εκθεσιακό χώρο για τη μεσσηνιακή φύση, διοργανώνονται για τέταρτη χρονιά, ειδικά προγράμματα για αυτήν τη σημαντική διεθνή διοργάνωση. Φέτος, το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων της UΝESCO αφιέρωσε τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων στη θεματική «Μουσεία και βιώσιμο περιβάλλον»».

Το πρόγραμμα σήμερα, περιλαμβάνει δωρεάν ξεναγήσεις για τους επισκέπτες, ιστορίες για το περιβάλλον και τη φύση από την παραμυθού Λίλη Τριαντάρη, ειδικά σχεδιασμένες για παιδιά, καθώς και τη συμμετοχή τοπικών σχολείων στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Γνωρίζω και Προβάλλω το περιβάλλον και την ιστορία της Μεσσηνίας»».

eleftheriaonline.gr