Ημερίδα με θέμα: «Εξωστρέφεια τοπικών επιχειρήσεων και η αγορά του εξωτερικού» την Τετάρτη στην Καλαμάτα

 

3141234944bf1702a9ca6a6ef0591006_L


Η Κοινωνική Ανάπτυξη Νέων – Κ.Α.ΝΕ. διοργανώνει ημερίδα με θέμα «Εξωστρέφεια τοπικών επιχειρήσεων και η αγορά του εξωτερικού» την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013 στις 19:00 στο ξενοδοχείο «REX», Αριστομένους 26, στην Καλαμάτα. Απευθύνεται κυρίως σε άτομα που εργάζονται στο χώρο της παραγωγής και διάθεσης προϊόντων αλλά και σε νέους επιχειρηματίες που θα τους ενδιέφερε να προωθήσουν την ιδέα τους και να προσεγγίσουν τις αγορές του εξωτερικού.

H εκδήλωση είναι μια πρωτοβουλία του οργανισμού νεολαίας Κοινωνική Ανάπτυξη Νέων στο πλαίσιο των δράσεων της για την υποστήριξη των νέων του Νομού Μεσσηνίας, την καταπολέμηση της ανεργίας και την ανάδειξη της τοπικής οικονομίας και των ευκαιριών στην τοπική αγορά. Η παρούσα εκδήλωση είναι μέρος ενός ευρύτερου κύκλου με τις ενότητες «Νέοι και Εργασιακή πολιτική στην Ευρώπη» που πραγματοποιήθηκε 1-2 Δεκεμβρίου 2012, με την παρούσα ενότητα «Εξωστρέφεια τοπικών επιχειρήσεων και η αγορά του εξωτερικού» και με πολλές ακόμα εκδηλώσεις που έπονται.
Στόχος της ημερίδας είναι η παρουσίαση τρόπων προσέγγισης των αγορών του εξωτερικού, πρακτικών δυσκολιών που είναι πιθανό να ανακύψουν αλλά και τρόπους με τους οποίους μπορούν να διευθετηθούν. Επιπλέον, θα αναφερθούν στρατηγικές καινοτομίας που μπορεί να ακολουθήσει μία επιχείρηση προσεγγίζοντας τις αγορές του εξωτερικού. Η εισαγωγή στο θέμα της εξωστρέφειας θα γίνει από την κυρία Βρυώνη Κατερίνα, υπεύθυνη τμήματος Μάρκετινγκ στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας, η οποία θα παρουσιάσει την ανάλυση της αγοράς και το marketing mix που θα ακολουθήσει μια επιχείρηση για την προσέγγιση της νέας αγοράς του εξωτερικού. Ο κύριος Γκούμας Πάνος, υπεύθυνος πωλήσεων στην Agrexpo Α.Ε., θα παρουσιάσει πρακτικά ζητήματα των εξαγωγών και τέλος, ο κύριος Μουργής Γιάννης, οικονομολόγος απόφοιτος του τμήματος «Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων» του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, θα αναφερθεί σε στρατηγικές καινοτομίας σε διεθνές επίπεδο. Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση.

Πρόγραμμα της εκδήλωσης

 

19:00-19:15 Προσέλευση
19:15-19:20 Χαιρετισμοί
19:20-19:45 «Ανάλυση νέων αγορών»

Κα Βρυώνη Κατερίνα, Υπεύθυνη Μάρκετινγκ στην ‘Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών της Μεσσηνίας

19:45-20:15 «Εξαγωγή με μεθοδικότητα»

Κος Γκούμας Πάνος, υπεύθυνος πωλήσεων στην Agrexpo Α.Ε.

20:15-20:30 Διάλειμμα
20:30-20:50 «Στρατηγική καινοτομία σε διεθνές επίπεδο»

Κος Μουργής Γιάννης, οικονομολόγος-απόφοιτος τμήματος «Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων» του Ο.Π.Α.

20:50-… Ανοιχτή συζήτηση