Η Ένωση Αστυνομικών Μεσσηνίας στην Πανελλαδική ένστολη διαμαρτυρία στην Αθήνα

 

12Στην ένστολη συγκέντρωση διαμαρτυρίας η οιποία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, στην Αθήνα, συμμετείχαν αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί από τη Μεσσηνία, ενώνοντας τη φωνή τους με συναδέλφους τους από όλη την Ελλάδα.

Στους δρόμους βγήκαν χιλιάδες αστυνομικοί, λιμενικοί και πυροσβέστες με μαύρα μπαλόνια στα χέρια διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές στα ειδικά μισθολόγια των ένστολων, καθώς και για τις μείωσεις που κρύβει το μέτρο της προσωπικής διαφοράς στις αποδοχές τους. Οι ένστολοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας ξεκινώντας από την πλατεία Καραϊσκάκη, με επόμενο σταθμό τη Βουλή, καταγγέλλοντας τη δραματική μείωση στο εισόδημα τους, που θέτει ακόμη και ζήτημα ασφαλείας ειδικά για τους νέους που κατατάσσονται στα σώματα ασφαλείας.

Αμέσως πριν βρεθούν στη Βουλή, πάντως, οι ένστολοι έκαναν μια στάση στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, εκεί όπου τελούσε υπό κατάληψη το γραφείο του αναπληρωτή ΥΠΟΙΚ, Γιώργου Χουλιαράκη, από τον πρόεδρο της ΠΟΑΣΥ Γρηγόρη Γερακαράκο και πέντε ακόμη άτομα.

 

22