Η απάντηση της «ENERBIS ΙΚΕ» στο δημοσίευμα του gargalianoionline

 

deya


Η απάντηση της εταιρείας ENERBIS ΙΚΕ για το δημοσίευμα του gargalianoionline με τίτλο: «Περί ηθικής και νομιμότητας ο λόγος νο2 – 20.500 ευρώ από την ΔΕΥΑΤ στον αδερφό του Δημάρχου Τριφυλίας».

Η απάντηση της εταιρείας δια του εκπροσώπου της κ. Δημητρίου Κατσίβελα αναφέρει τα εξής:

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ 14-11-2017
Αξιότιμε κύριε Καμπύλη
Στην από 10-11-2017 ανάρτηση στο site Gargalinanionline με τίτλο «ΠΕΡΙ ΗΘΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ Ο ΛΟΓΟΣ νο2. 20500 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΥΑΤ ΣΤΟΝ ΑΔΕΛΦΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ» αναφέρεστε στις συμβάσεις που υπέγραψε η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης –Αποχέτευσης Τριφυλίας με την Εταιρεία μας «ΕNERBIS IKE».
Αν και στο άρθρο σας δεν αμφισβητείτε το σύννομο και την ορθότητα της διαδικασίας ανάθεσης και της απόφασης, η Εταιρεία μας αισθάνεται υποχρεωμένη να θέσει υπόψη σας τα παρακάτω στοιχεία:

1) Από απλή επισκόπηση των εγγράφων που παραθέτετε προκύπτει ότι σε όλες τις συμβάσεις η Εταιρεία μας υπέβαλε την οικονομικότερη προσφορά.

2) Σε όλες τις συμβάσεις, που είναι δημόσια έγγραφα αναφέρεται το όνομα του εκπροσώπου της Εταιρείας.

3) Η όποια συγγενική σχέση του εκπροσώπου της εταιρείας μας με τον Δήμαρχο δεν αποτελεί δικαιολογία για τον αποκλεισμό της οικονομικής δραστηριοποίησης της Εταιρίας μας. Ούτε ασφαλώς και για οιαδήποτε προνομιακή μεταχείριση της, που ποτέ δεν ζήτησε και δεν έλαβε. Αιτία της ανάθεσης στην Εταιρεία μας είναι το γεγονός ότι κατέθεσε την οικονομικότερη προσφορά. Θα ήταν θεμιτό άραγε, να ανατεθεί το όποιο έργο σε άλλη εταιρεία με μεγαλύτερο κόστος για τον Δήμο και εν τέλει για τον δημότη;

4) Δεν είναι ίσως γνωστό στην ιστοσελίδα σας, αλλά για την προμήθεια των παραπάνω ειδών πραγματοποιήθηκαν διάφορες τεχνικές μελέτες, οι οποίες διήρκεσαν αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, αδαπάνως για τον Δήμο Τριφυλίας ή την Δ.Ε.Υ.Α. Τριφυλίας από τους μηχανικούς της εταιρίας μας καθώς και τον κ. Δημήτριο Κατσίβελα. Τούτο βέβαια δεν ήταν η αιτία αναθέσεως της σύμβασης. Η σύμβαση ανατέθηκε στην Εταιρεία μας επειδή υπέβαλε την οικονομικότερη προσφορά και μόνο. Όμως σε κάθε περίπτωση είναι ένα καθαρό κέρδος για τον Τριφύλιο δημότη.

5) Σας είναι σίγουρα γνωστό ότι διαγωνισμοί των ΟΤΑ και των δημοτικών επιχειρήσεων αφενός αναρτώνται στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ και οι δαπάνες ελέγχονται από τον αρμόδιο Επίτροπο. Είναι σαφές ότι οποιαδήποτε υπόνοια παρανομίας θα ελεγχόταν από τις αρμόδιες αρχές.

Η Εταιρεία μας δεν ενδιαφέρεται να εμπλακεί στις πολιτικές διαμάχες σε σχέση με τον Δήμο Τριφυλίας. Σε κάθε περίπτωση όμως δεν πρόκειται να παραμείνει αδιάφορη στην αναφορά του ονόματος της που υποκρύπτει μομφή, έστω και αντανακλαστικώς σε βάρος της. Θα υπερασπισθεί το καλό όνομα που έχει δημιουργήσει με την ποιοτική παροχή υπηρεσιών και την ακριβή εκπλήρωση των συμβάσεων που αναλαμβάνει με κάθε μέσο που της παρέχει ο νόμος.

Παραμένουμε στην διάθεση σας για κάθε διευκρίνιση.
Μετά τιμής
Για την ENERBIS ικε

Δημήτρης Κατσίβελας Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός

 • Σταφιδοπαραγωγος Τριφυλλιος

  ΣΕ ΠΙΣΤΕΨΑΜΕ ΕΤΣΙ ΓΙΝΕΤΑΙ.

 • αν καταλάβαμε καλά ο δήμαρχος ανέθεσε στην εταιρεία του αδερφού του την εκπόνηση μελέτης για αυτά που τελικά προμηθεύτηκε η Δευατ… από τον ίδιο… θα μπορούσε δηλαδή η μελέτη να καταλήξει στην προμήθεια υλικών που η εταιρεία του ‘αδερφού’ δεν εμπορεύεται…
  Μάλιστα…
  Για πόσο ηλίθιους μας περνάτε άραγε;;;;

 • Σανοκρατωρας

  σε πιστευουμε αδερφε του εξαδερφου γνωριζουμε απο πρωτο χερι οτι ολοι σας εχετε μοχθησει μετα κοπων και βασανων τοσα χρονια με σκληρη δουλεια και πανω απο ολα με διαφανεια και καθαρο το μετωπο για να επιβιωσετε μεσα στα δυσκολα χρονια της κρισης. Συνεχισε ετσι με την ιδια βουληση και το ιδιο σαμαρι οπως χωρις ιχνος ντροπης και πετσας μιας και τα χρηματα οπως και ο αδερφος-εξαδερφος τα ριχνετε στις τοπικες επιχειρησεις για στηριξη…Εμεις πραγματικα στην Δ.Ε. Φιλιατρων θα χαρουμε καποια στιγμη να περασετε να αφησετε εστω ενα 1ευρω με την οικογενεια σας σε ενα καφενειο να απολαυσετε τον καφε σας εκτος και αν προτιματε και εσεις επι της Κηφισιας…