Η Κυπαρισσία τίμησε το ΟΧΙ με παρέλαση και εθνική υπερηφάνεια

 

12


ΕΝΩΤΙΚΟΣ με καλοκαιρία ήταν ο φετινός εορτασμός της επετείου του ΟΧΙ στην Κυπαρισσία πουκορυφώθηκε με την μεγάλη παρέλαση των σχολικών συγκροτημάτων και συλλόγων μπροστά από τους επισήμους…

 

Η Δοξολογία διενεργήθηκε στο Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αθανασίου ενώ κατατέθηκαν στεφάνια προς τιμή των Ηρώων μπροστά από τις προτομές των αγωνιστών στον προαύλιο χώρο του Ναού, ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η εκπαιδευτικός Αγγελική Μιχαλαρέα, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Τριφυλίας- Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου. Η παρέλαση ξεκίνησε στις 11.30 το πρωί παρουσία των επισήμων όπως του Δημάρχου Τριφυλίας κ. Κόλλια, αντιδημάρχων, του περιφερειακού συμβούλου κ. Μπακούρου, του διοικητή του Α.Τ. κ. Κρυοβρυσανάκη, εκπροσώπων των λιμενικών και πυροσβεστικών αρχών και φορέων.
Η Φιλαρμονική της Κυπαρισσίας έδωσε με τα εμβατήρια της το αποτύπωμα της ηρωικής ημέρας ενώ η παρέλαση ξεκίνησε με τα παιδιά των Δημοτικών σχολείων, του Γυμνασίου, Λυκείου ,ΕΠΑΛ, των αθλητικών Συλλόγων Δίωνα, ΝΟΚΥ, Αθλητικού Συλλόγου Τριφυλίας, ΜΕΣΚ και κορυφώθηκε με την παρέλαση της Φιλαρμονικής. Αμέσως μετά ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί στην κεντρική πλατεία της πόλης από την μαθητιώσα νεολαία.
radio936