Η Μεσσηνία δεν έμεινε αλώβητη από το πέρασμα της “Ευρυδίκης”: «Στρώμα» οι ελιές σε πολλές περιοχές από την κακοκαιρία και το χαλάζι!

 

χαλ-702x336


Δεν έμεινε τελικά αλώβητη από το θανατηφόρο για τη Δυτική Αττική, χτύπημα της «Ευρυδίκης» η Μεσσηνία.

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις, ανεμοθύελλες και ισχυρές χαλαζοπτώσεις σε αρκετές περιοχές το τελευταίο δεκαήμερο, έχουν προξενήσει σοβαρές ζημιές στην ελαιοπαραγωγή, που ακόμη βρίσκεται στα πρώτα της στάδια, σε πολλές περιοχές της Μεσσηνίας.

Οι ζημιές έχουν παρατηρηθεί στην ελαιοκαλλιέργεια από τη σφοδρή  κακοκαιρία, καθώς σε αρκετά σημεία της Μεσσηνίας το χαλάζι που έπεσε κατέστρεψε μέρος της παραγωγής. Κυριότερα προβλήματα έχουν αναφερθεί σε Κάμπο, Σταυροπήγιο και Σωτηριάνικα, ενώ και σε χωριά της Πυλίας και της Τριφυλίας υπήρξαν πλήγματα από τη χαλαζόπτωση και τους ισχυρούς ανέμους με τον ελαιόκαρπο να δημιουργεί στρώμα στο έδαφος!

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΛΓΑ ΖΗΤΕΙ Ο ΤΑΤΟΥΛΗΣ

Την άμεση παρέμβαση του ΕΛΓΑ και του διοικητή του ζήτησε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης μετά τις τεράστιες καταστροφές στα Ίρια του Δήμου Ναυπλίου στην Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας και στους Δήμους  Ευρώτα και Μονεμβασιάς της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας, από την προχθεσινή χαλαζόπτωση.

Ο κ. Τατούλης ζήτησε, αφενός, τη λήψη άμεσων μέτρων αποζημίωσης των παραγωγών, καθώς οι ζημιές στις εγκαταστάσεις είναι πολύ μεγάλες και η απώλεια εισοδήματος είναι ολοκληρωτική στο 100% της αγροτικής παραγωγής, αφετέρου, την απαλλαγή καταβολής εισφορών στον ΕΛΓΑ, δεδομένου ότι είναι η τρίτη συνεχόμενη καταστροφή που υπέστησαν οι παραγωγοί στους Δήμους αυτούς.