Η νεόδμητη βίλα Ypsilon μέσα σε ελαιώνα στη Φοινικούντα κερδίζει τις εντυπώσεις! [εικόνες]

 

assets_LARGE_t_243061_55455195


Η νεόδμητη βίλα Ypsilon βρίσκεται στον ήσυχο λοφίσκο ενός ελαιώνα, στην περιοχή της Φοινικούντας.

Η εξοχική κατοικία 180 τ.μ. ξεχωρίζει για την οροφή της, που δεν είναι παρά μία επέκταση του φυσικού τοπίου και στην οποία μπορείς να βγεις και να περπατήσεις ατενίζοντας τον ορίζοντα μέσα από τα ελαιόδεντρα.

Οι καμπυλωτές της επιφάνειες έχουν σχεδιαστεί για να πλαισιώνουν ακριβείς πανοραμικές απόψεις, να παρέχουν προστασία από τον ήλιο και να οριοθετούν τρεις ξεχωριστές αυλές που λειτουργούν ως ημισφαίρια που χρησιμοποιούνται σε διαφορετικές ώρες της ημέρας, ανάλογα με τη θέση στην οποία βρίσκεται ο ήλιος.

Μία από τις αυλές διαθέτει πισίνα, ενώ το κέλυφος του κτηρίου επιτρέπει μια σειρά από διαφορετικές θεάσεις της θάλασσα που ανοίγεται μπροστά. Τρία υπνοδωμάτια με ανατολικό προσανατολισμό και ένα living room που επικοινωνεί με τις αυλές καθορίζουν το χώρο και το διακρίνουν στην ιδιωτική και τη δημόσια σφαίρα. Ο σχεδιασμός του σπιτιού (αλλά και τα έπιπλα που χρησιμοποιήθηκαν) έχει γίνει από το αρχιτεκτονικό studio LASSA, με γραφεία σε Λονδίνο και Βρυξέλλες, αλλά και ελληνικά ονόματα στα credits.

1

2

3

4

Κατασκευαστική ομάδα:  LASSA : Designed by Theo Sarantoglou Lalis and Dora Sweijd with Kasper Ax, Yu Zheng, Theo Grousopoulos, Yousef Al Mehdari, Thomas Jensen, Valeria Garcia, Nikolaos Klimentidis, Luke Tan, Greg Spaw.

Εκτέλεση έργου:  V. Kosmopoulos

Μηχανικός   |   Metep : L. Babilis.

Γενικός ανάδοχος   |   Triedros : V. Leriou.

Ψηφιακός σχεδιασμός   |   LASSA : Concrete Form work, Landscape formers, Bespoke window frames, Furniture.

Μηχανικός κάλυψης  |   NOUS : Manja van De Worp.

Οι εκπληκτικές φωτογραφίες είναι από το NAARO