Η φλόγα της λαμπαδηδρομίας εθελοντών αιμοδοτών στην Κυπαρισσία!

 

3


Στην Κυπαρισσία έφτασε  το πρωί η φλόγα της 11ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών για την 26η Αμφικτιονία των Συλλόγων και Φορέων για την Εθελοντική Αιμοδοσία η έναρξη της οποίας θα γίνει το απόγευμα στην Καλαμάτα.
Τη φλόγα μετέφεραν, από το Ξυλόκαστρο προχθές, στην Τριφυλιακή πρωτεύουσα, μέλη της ποδηλατικής ομάδας του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών – Δωρητών Οργάνων Σώματος νομού Αιτωλοακαρνανίας! Στην κεντρική πλατεία Κυπαρισσίας του υποδέχθηκαν ο δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας, ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Τσίγγανος, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Κυπαρισσίας Γιώργος Σαμπαζιώτης, η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Βιβή Παντελάκη, μαθητές τάξεων του Γυμνασίου και του Λυκείου Κυπαρισσίας, με τους διευθυντές τους και τους καθηγητές φυσικής αγωγής των σχολείων τους καθώς και ο ο αιματολόγος, επιμελητής του Β΄ Τμήματος Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, Σταύρος Χυδεριώτης με νοσηλεύτριες του Τμήματος Αιμοδοσίας και την κινητή μονάδα αιμοληψίας.
Μετά το καλωσόρισμα και σύντομους χαιρετισμούς, μαθητές, με τη φλόγα, έκαναν λαμπαδηδρομία στην πόλη περνώντας από το νοσοκομείο, το Γυμνάσιο και λύκειο, το ΕΠΑ.Λ. και κεντρικά σημεία της πόλης με κατάληξη την πλατεία όπου παρέδωσαν τη φλόγα στη νοσηλεύτρια Μαρία Καπράλου και εκείνη με τη σειρά της στα μέλη του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών – Δωρητών Οργάνων Σώματος νομού Αιτωλοακαρνανίας για να συνεχίσουν τη λαμπαδηδρομία με επόμενους σταθμούς το Διαβολίτσι και τον Μελιγαλά. Το απόγευμα η φλόγα θα φτάσει στην Καλαμάτα για να ξεκινήσει τις  εργασίες  της  η 26η αμφικτιονία!

Του Ηλία Γιαννόπουλου για το Θάρρος