Θ. Πετράκος: «81 χρόνια θα χρειαστεί ο κ. Τατούλης για να κλείσει όλους τους ΧΑΔΑ στην Πελοπόννησο»

 

skoupidotopos2


Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Μεσσηνίας Θανάσης Πετράκος στον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη με αφορμή τη σύσκεψη που έγινε στο Υπουργείο Εσωτερικών για τις ΧΑΔΑ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Ο κ. Πετράκος επεσήμανε ότι: «Οι πολίτες της Πελοποννήσου πρέπει να συνειδητοποιήσουν τις τεράστιες ευθύνες του κ. Τατούλη για την καθυστέρηση στο κλείσιμο των ΧΑΔΑ και τα τεράστια πρόστιμα τα οποία θα κληθούν να πληρώσουν.»

Ακολουθεί η πλήρης δήλωση του κ. Πετράκου:

«Η σύσκεψη των Δημάρχων Πελοποννήσου με τον Υπουργό Εσωτερικών ήταν αποκαλυπτική όσον αφορά το κλείσιμο και την αποκατάσταση των ΧΑΔΑ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Ο κ. Τατούλης χρειάστηκε 1 ολόκληρο χρόνο για να κλείσει 1 από τους 82 ΧΑΔΑ που υπάρχουν στην Περιφέρεια. Με αυτούς τους ρυθμούς θα χρειαστούν άλλα 81 χρόνια για να κλείσουν όλοι οι ΧΑΔΑ! Οι πολίτες της Πελοποννήσου θα πληρώσουν στις 2/6/2015 5,6 εκ. ευρώ πρόστιμο για τους 81 ΧΑΔΑ και άλλα 4,6 εκ. ευρώ την 1/6/2016 και τα 4,6 εκ. ευρώ θα συνεχίζονται κάθε εξάμηνο για όσα χρόνια οι ΧΑΔΑ είναι ενεργοί ή μη αποκατεστημένοι (βέβαια κάθε χρόνο θα μειώνονται τα πρόστιμα κατά 40.000 ευρώ ή 80.000 ευρώ αντίστοιχα αφού θα κλείνει και ένας ΧΑΔΑ). Παράλληλα αν το κλείσιμο και οι αποκαταστάσεις δεν γίνουν μέχρι τις 31/12/2015 τα χρήματα του ΕΣΠΑ για το σκοπό αυτό χάνονται και η αποκατάσταση πρέπει να γίνει με εθνικούς πόρους.

Οι πολίτες της Πελοποννήσου πρέπει να συνειδητοποιήσουν τις τεράστιες ευθύνες του κ. Τατούλη για την καθυστέρηση στο κλείσιμο των ΧΑΔΑ και τα τεράστια πρόστιμα τα οποία θα κληθούν να πληρώσουν.»