Κάνουν …in το φαγητό στην Καλαμάτα

 

kouzina-660_0


Με ιδιαίτερο κέφι και ξεχωριστές ιδέες οργανώνονται οι Ιδιοκτήτες Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος στην Καλαμάτα. Η αρχή έγινε με την δημιουργία του Συλλόγου τους και συνεχίζεται με επαφές με τις αρχές του τόπου, ώστε να γνωστοποιηθούν οι προθέσεις και να ζητηθεί η απαραίτητη συνεργασία.

Ο νεοσύστατος Σύλλογος Ιδιοκτητών Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος στοχεύει να κάνει μέλη του όλους τους καταστηματάρχες, ώστε να είναι και πιο δυνατές οι παρεμβάσεις του.

Ήδη η πρώτη συμφωνία με τον δήμο φαίνεται ότι φέρνει θετικά αποτελέσματα αφού ήδη είναι δεδομένη η υπόσχεση του δημάρχου για την αύξηση των εκδηλώσεων που στοχεύουν στην ψυχαγωγία του κοινού, την προσέλκυση επισκεπτών από άλλες περιοχές και την ενδυνάμωση της αγοραστικής κίνησης στα καταστήματα.

Άλλωστε όπως τονίστηκε και στην συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας που έγινε τις προηγούμενες ημέρες, ο γαστρονομικός τουρισμός είναι παγκοσμίως ανερχόμενος και σ’ αυτόν τον τομέα η Μεσσηνία έχει πολλές δυνατότητες και προοπτικές με τα εξαιρετικά της προϊόντα. Εξάλλου, η αγροδιατροφική σύμπραξη που προωθεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα βοηθήσει προς αυτήν την κατεύθυνση.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας μεταξύ Δήμου Περιφερειακής Ενότητας και Συλλόγου, θα υποστηριχτεί η συμμετοχή του Συλλόγου στην έκθεση Philoxenia 2013, που θα διεξαχθεί μεταξύ 21 και 24 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Το ΔΣ αποτελούν ο Ανδρέας Ζαγάκος πρόεδρος, ο Γεώργιος Λεβεντάκης α΄ αντιπρόεδρος, ο Βασίλειος Μανέττας β΄ αντιπρόεδρος, ο Παναγιώτης Χρυσομάλλης γενικός γραμματέας, η Μαρία Μπαλοπούλου ταμίας, τα μέλη Χαράλαμπος Βγενής και Σταύρος Αλεξανδρόπουλος, ενώ αναπληρωματικά μέλη είναι ο Νικόλαος Τσάκωνας και ο Βασίλειος Παπαδέας. Για τον τομέα του Ιστορικού Κέντρου αρμόδιος είναι ο Σταύρος Αλεξανδρόπουλος, για τον τομέα του Κέντρου ο Βασίλειος Μανέττας, για εκείνον της παράκτιας ζώνης ο Χαράλαμπος Βγενής και για τον τομέα Βέργας – Αλμυρού – Μαντίνειας ο Παναγιώτης Χρυσομάλλης.