Κάντε κάτι με την αποκομιδή των απορριμμάτων στην Δ.Ε. Γαργαλιάνων… βρωμάει ο τόπος!

1


Έτοιμοι να προσφύγουν στον εισαγγελέα στην Κυπαρισσία είναι κάτοικοι των Γαργαλιάνων.

Κινδυνεύει η δημόσια υγεία στη Δ.Ε. Γαργαλιάνων από τα σκουπίδια που υπάρχουν σε όλη την πόλη των Γαργαλιάνων και σε όλες τις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες των Γαργαλιάνων. Απορριμματοφόρα δεν περνούν για να κάνουν τακτική αποκομιδή και βουνά με σκουπίδια είναι σε κοινή θέα κατοίκων και τουριστών. Τα σκουπίδια πνίγουν την περιοχή στα μέσα της καλοκαιρινής σεζόν.

Χθες το βράδυ λίγα μέτρα από την πλατεία και συγκεκριμένα στο ηρώο των πεσόντων η κατάσταση με τα σκουπίδια ήταν απλά τραγική, όπου έκαναν πάρτι σκύλοι, γάτες και λοιπά ζώα, ενώ η μπόχα ήταν ανυπόφορη. Σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες των ημερών, μια αποπνικτική ατμόσφαιρα η οποία ενδεχομένως θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

Προς έκπληξή μας είδαμε σήμερα το πρωί πως τα απορρίμματα να βρίσκονται εκεί…

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και… Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Τσίγγανος τι κάνει για αυτή την κατάσταση αναρωτιούνται οι κάτοικοι και σημειώνουν πως, «καλές είναι οι εκθέσεις τουρισμού και η εξωστρέφεια του δήμου όμως με αυτές τις απαράδεκτες εικόνες στους δρόμους όλα πάνε στράφι»! Να σημειωθεί πως ο κ. Τσίγγανος έχει την ευθύνη της καθαριότητας όλων των κοινόχρηστων χώρων της εδαφικής περιφέρειας του Δήμου, της αποκομιδής και διαχείρισης των αποβλήτων και της οργάνωσης και διάθεσης των μέσων και του ανθρώπινου δυναμικού που απαιτούνται κάθε φορά σε κεντρικό επίπεδο.

Ο δε αντιδήμαρχος Γαργαλιάνων, κ. Κατσούλας, ο οποίος έχει αρμοδιότητα την ευθύνη λειτουργίας της υπηρεσίας καθαριότητας στα όρια της δημοτικής ενότητας Γαργαλιάνων και σε συνεργασία με τον καθ’ ύλην αρμόδιο αντιδήμαρχο με τα μέσα που θα οριστούν από αυτόν, για το αντικείμενο της καθαριότητας όλων των κοινόχρηστων χώρων της παραπάνω ενότητας, της αποκομιδής και διαχείρισης των αποβλήτων, τι έχει να πει για αυτό το χάλι; Και τι κάνει για αυτό το χάλι; Με τα σκουπίδια παντού κινδυνεύει η δημόσια υγεία και ΔΕΝ μπορεί να απαιτούμε τουρισμό και ΔΕΝ είναι δυνατόν να μιλάμε για πολιτισμό

Η κατάσταση είναι χειρότερη και από τραγική στην Τ.Κ. Μαραθόπολης που αποτελεί τουριστικό προορισμό.

Οι κάδοι στον παραλιακό δρόμο Μαραθόπολης – Τραγάνας είναι γεμάτοι με σκουπίδια και τα σκουπίδια είναι διάσπαρτα στο δρόμο και χωράφια, λίγες μόλις μέρες μετά τον καθαρισμό στα σημεία αυτά. Στη Μαραθόπολη οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες είναι έξω φρενών από την αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής Τριφυλίας και παρά τις εκκλήσεις τους λένε ότι εμπαίζονται από το Δήμο Τριφυλίας, όπου πρέπει να σημειωθεί πως οι επαγγελματίες πληρώνουν από την τσέπη τους άνθρωπο για την καθαριότητα, προκειμένου να διατηρούν καθαρό το χωρίο … η αποκομιδή από το Δήμο γίνεται με «δυσκολία». Επαγγελματίες, κάτοικοι αλλά και ο πρόεδρος της κοινότητας Γιώργος Μίγγας μας εκφράζουν έντονα παράπονα. Για παράδειγμα, ενώ σήμερα το πρωί έπρεπε να περάσει απορριμματοφόρο του δήμου (και μάλιστα υπήρξε και τηλ. επικοινωνία χθες βράδυ από τον πρόεδρο της κοινότητας) τουλάχιστον για την αποκομιδή των απορριμμάτων των επαγγελματιών, μιας και στις περισσότερες περιπτώσεις πρόκειται για απορρίμματα τα οποία περιέχουν υπολείμματα τροφών… ουδέποτε φάνηκε!

2

Την παραπάνω εικόνα αντικρίζουν οι κάτοικοι και επισκέπτες την στιγμή που φτάνουν στην τουριστική κοινότητα της Μαραθόπολης.

  • Σταφιδοπαραγωγος Τριφυλλιος

    EINAI H XEIΡΟΤΕΡΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ. ΣΠΑΤΑΛΗ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΕΡΓΟ ΜΗΔΕΝ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΖΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΝΥΝ. ΜΟΣΤΡΑ ΦΙΓΟΥΡΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟ.