Καλαμάτα: Δημοτική Αστυνομιά – Τουρίστες 1-0

 

klisi-795x485


Όσο κι αν προσπαθούμε να βάλουμε το ευρωπαϊκό μας προσωπείο, δεν το καταφέρνουμε ως Καλαμάτα, ασχέτως αν διεκδικούμε να είμαστε και η Πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021. Χθες το μεσημεράκι, με την έξοδο από τη συνέντευξη Τύπου στο ξενοδοχείο Ρεξ, είδαμε σχεδόν εξαγριωμένους τουρίστες να διαμαρτύρονται σε συναδέλφους. Μάθαμε, λοιπόν, ότι οι άνθρωποι μόλις είχαν φθάσει στην πόλη, έχοντας νοικιάσει αυτοκίνητο με ελληνικές πινακίδες κυκλοφορίας, ενώ είχαν σταθμεύσει στη δυτική πλευρά της Νέδοντος, στο χώρο της ελεγχόμενης στάθμευσης.

Τους πλησίασαν άτομα της Δημοτικής Αστυνομίας, θέλοντας να τους βεβαιώσουν παράβαση, επειδή δεν είχαν, ως όφειλαν, τη σχετική κάρτα που επιτρέπει τη στάθμευση. Η συνεννόηση, όπως μας είπαν, έγινε με χειρονομίες, καθώς οι δημοτικοί αστυνομικοί δε γνώριζαν αγγλικά. Οι τουρίστες δικαιολογήθηκαν πως δεν το γνώριζαν, οι αστυνομικοί τούς είπαν να προμηθευτούν την κάρτα, χωρίς να τους υποδείξουν το σημείο πώλησης και οι άνθρωποι ξαμολύθηκαν να βρουν.

Εκτιμώ ότι όλα αυτά, που προκάλεσαν αλγεινή εντύπωση στους επισκέπτες, θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί, αν υπήρχαν και ξενόγλωσσες πινακίδες, που θα τους πληροφορούσαν για τις υποχρεώσεις τους. Μη βιαζόμαστε, όμως, έως το 2021, θα έχουν γίνει τα πάντα…

Πηγή: tharrosnews.gr