Καλαμάτα: Καταδικάστηκε συνταξιούχος δικηγόρος επειδή δεν έδωσε την αποζημίωση σε πελάτη της, θύμα τροχαίου

 

dikastis


Σε φυλάκιση 20 μηνών, χωρίς αναστολή, που μετατράπηκε σε καταβολή 5 ευρώ ανά ημέρα, καταδικάστηκε χθες και σε δεύτερο βαθμό από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας μια συνταξιούχος πλέον δικηγόρος Αθηνών, η οποία κατηγορούνταν για ψευδή καταμήνυση κατά συρροή και ψευδορκία μάρτυρα.
Η δικηγόρος, όπως προέκυψε από την ακροαματική διαδικασία, εισέπραξε αποζημίωση για πελάτη της, ο οποίος είχε πέσει θύμα τροχαίου και δεν του έδωσε όλα τα χρήματα που εκείνος δικαιούνταν.
Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε ότι ενώ του είχαν επιδικαστεί 19 εκατ. δραχμές ως αποζημίωση, εκείνος παρέλαβε μόνο 5,5 εκατομμύρια.
Τραγικές φιγούρες ο ίδιος ο τραυματίας, ο οποίος παραβρέθηκε στο δικαστήριο με εμφανέστατα προβλήματα βάδισης, στηριζόμενος σε πατερίτσες, αλλά και η μητέρα του, η οποία στην κατάθεσή της ανέφερε πως έλαβε μόνο τα 5,5 εκατ. δραχμές, καθώς ήταν στα νοσοκομεία.
Η κατηγορούμενη υποστήριξε ότι έχει εξοφλήσει τον πελάτη της και πως τα χρήματα που δεν του έδωσε αφορούσαν τα δικαστικά έξοδα και την αμοιβή της.tharrosnews.gr