Καλαμάτα: 23 χρόνια κάθειρξης σε τρία άτομα για πλαστά χαρτονομίσματα σε φαρμακεία

 

plasto


Κάθειρξη 23 ετών μοιράσθηκαν προχθές 3 κατηγορούμενοι για την κατοχή και διακίνηση πλαστών χαρτονομισμάτων σε φαρμακεία της Καλαμάτας. Οι δύο δεν εμφανίσθηκαν στο δικαστήριο και δικάστηκαν σε κάθειρξη 11 ετών έκαστος και χρηματικό πρόστιμο 5.000 ευρώ, με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη, ενώ ο τρίτος, ένας τσιγγάνος, καταδικάσθηκε επίσης σε κάθειρξη 11 χρόνων, αλλά δόθηκε αναστολή μέχρι την έφεση και γλύτωσε τη φυλακή.
Σύμφωνα με τους μάρτυρες, το Μάιο του 2012 οι κατηγορούμενοι πήγαιναν σε φαρμακεία και αγόραζαν ντεπόν ή βολταρέν και έδιναν πλαστό 50ευρω, παίρνοντας φυσικά γνήσια ρέστα. Οι κατηγορούμενοι είχαν επισκεφθεί τρία φαρμακεία στην Καλαμάτα.
Όταν ειδοποιήθηκε η Αστυνομία, τους εντόπισαν σε αυτοκίνητο και σε έρευνα που έκαναν βρήκαν πίσω από το ραδιοκασετόφωνο τυλιγμένα σε εφημερίδα 8 πλαστά 50ευρα και στο πορτμπαγκάζ τσάντες με ντεπόν, αλοιφές παιδικό γάλα και πιπίλες.
Επίσης, δύο πλαστά χαρτονομίσματα είχε στα εσώρουχά της η κατηγορούμενοι γυναίκα, που δεν εμφανίστηκε χθες στο δικαστήριο.
Β.Β.