Καλλίνικος Κυριακουλόπουλος: Ξεκάθαρη απάντηση για το που υπάγεται το Costa Nnavarino

 

akis


Με επιστολή που έστειλε στο gargalianoionline o δημοτικός σύμβουλος Καλλίνικος Κυριακουλόπουλος δίνει μια σαφή απάντηση για το που υπάγεται το Costa Navarino.

 

 

Με αφορμή κάποιον δημοσιευμάτων που τις τελευταίες μέρες όλο και πληθαίνουν για τo που τελικά ανήκει το τουριστικό συγκρότημα Costa Navarino έχω να δηλώσω ότι , όσο και αν θέλουν κάποιοι να παρουσιάζουν το Costa Navarino ότι βρίσκεται στον Δήμο Πύλου – Νέστορος θα τους θυμίσω ότι ανήκει γεωγραφικά και διοικητικά – δημοτικά στην Τραγάνα της Δ.Ε. Γαργαλιάνων του Δήμου Τριφυλίας.

Γι’ αυτό, άλλωστε, και ο Δήμος Τριφυλίας «παίρνει» τα σκουπίδια της Costa Navarino και όχι ο Δήμος Πύλου – Νέστορος,εκτός από τα σκουπίδια ο Δήμος Τριφυλίας εισπράττει τα δημοτικά τέλη , παραχώρηση χρήσης αιγιαλού δίνεται από τον Δήμο Τριφυλίας και ο γενικός διευθυντής προορισμού κος Χατζηιωσήφ είναι μέλος στην επιτροπή τουρισμού του Δήμου ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ.

Όσοι επιχειρούν με δόλιους τρόπους να υπονομεύουν την περιοχή μας θα βρεθούν αντιμέτωποι με την τοπική μας κοινωνία.

 
Δ.Σ Τριφυλίας Κυριακουλόπουλος Καλλίνικος

  • Πολύ σωστά τα αναφέρει ο κ. Κυριακουλόπουλος, μόνο που δεν αναφέρει ότι στην ημερίδα «Μία Περιφέρεια, Ένας Πλανήτης» το Σάββατο στην Costa Navarino που συμμετείχε, όταν ο υπουργός Ανάπτυξης διάβασε τον προσωπικό χαιρετισμό του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά καταλήγοντας με το «Καλώς ορίσατε στην Πύλο» τα χεράκια του δημοτικού συμβούλου Τριφυλίας παραλίγο να βγάλουν κάλους – αστειευόμενος το αναφέρω – από τα θερμά χειροκροτήματα! Μπράβο όμως για το θάρρος του να απαντήσει δημόσια, βάζοντας τα πράγματα στη θέση τους και για το σθένος του και την ψυχική του δύναμη να επιτεθεί τόσο σφοδρά στον Πρωθυπουργό της χώρας με την τελευταία φράση της απάντησής του για όσους «επιχειρούν με δόλιους τρόπους να υπονομεύουν την περιοχή μας θα βρεθούν αντιμέτωποι με την τοπική μας κοινωνία»! Ειλικρινά Καλλίνικε, με εξέπληξες!

  • Για να μπορούν οι αναγνώστες να βγάλουν ασφαλή συμπεράσματα για την, πράγματι, πολύ θαρραλέα απάντηση του κ. Κυριακουλόπουλου, που βάλλει ευθέως και κατά του Πρωθυπουργού της χώρας Αντώνη Σαμαρά, ας διαβάσουν παρακαλώ πολύ και το σχετικό σχόλιο που έγραψα στο ΘΑΡΡΟΣ και αναδημοσιεύθηκε και Gargalianoionline:

    Η Costa Navarino είναι στην Πύλο ή στην Τριφυλία;

    Παρακολούθησα την πρώτη μέρα των εργασιών του 14ου Πανελλήνιου Συνεδρίου της Εταιρίας Δικαστικών Μελετών, του οποίου η έναρξη έγινε το απόγευμα της Παρασκευής στην Costa Navarino, όπου ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος τίμησε διακεκριμένες προσωπικότητες του δικαστικού σώματος. Την επομένη, στην Costa Navarino, διεξήχθη το συνέδριο της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του ellines.com «Μία Περιφέρεια, Ένας πλανήτης», όπου στο μήνυμά του -που ανέγνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας – ο πρωθυπουργός καλωσόριζε τους συνέδρους στην Πύλο! Μπορεί να είμαι αγεωγράφητος, αλλά, εξ όσων γνωρίζω, η Costa Navarino, τουλάχιστον σε ό,τι έχει να κάνει με τις λειτουργούσες ήδη εγκαταστάσεις, «ανήκει» ή «υπάγεται» γεωγραφικά και διοικητικά – δημοτικά στην Τραγάνα της Δ.Ε. Γαργαλιάνων του Δήμου Τριφυλίας. Γι’ αυτό, άλλωστε, και ο Δήμος Τριφυλίας «παίρνει» τα σκουπίδια της Costa Navarino και όχι ο Δήμος Πύλου – Νέστορος. Όμως, άραγε, μόνο για τα σκουπίδια της μεγάλης και παγκοσμίως γνωστής επιχείρησης υπάρχει ο Δήμος Τριφυλίας και αλλού πουθενά δε φαίνεται και δεν υπάρχει για αυτή και σε αυτή; Αν, δε, όντως είναι Πύλος η Costa Navarino, ας πάρει και τα σκουπίδια της η Πύλος, όπως έλεγαν χθες στην Τριφυλία, και να μην πληρώνουν οι φορολογούμενοι δημότες Τριφυλίας 150αριές χιλιάρικα σε ιδιωτικό κοντέινερ για να τα μεταφέρει στον παράνομο ΧΑΔΑ των Γαργαλιάνων! Αν όχι, καλό θα είναι οι φορείς που διοργανώνουν συνέδρια, συμπόσια και ημερίδες να τιμούν τον τόπο και το Δήμο Τριφυλίας, έστω απλά αναφέροντάς τον!

    Η.Γ. – See more at: http://www.tharrosnews.gr/articles/%CE%B1%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CF%81%CE%B9%CF%84%CF%89%CF%82/%CE%BF-%CE%BB%CE%B5%CF%89%CE%BD%CE%AF%CE%B4%CE%B1%CF%82-%CE%B3%CF%81%CE%B7%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AC%CE%BA%CE%BF%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%BD%CE%AD%CE%BF-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B5%CE%AF%CE%BF#sthash.z1Cy3YEo.dpuf