Καλοφωλιάς προς δύσπιστους: Οι ασθενείς που χειρουργήθηκαν στη Ζάκυνθο είναι υγιείς και όχι… εξαφανισμένοι!

1


Δηλώσεις Καλωφολιά και ασθενών που χειρουργήθηκαν στη Ζάκυνθο με ευθύνη του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας

Συνέντευξη Τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης παραχώρησε χθες το πρωί ο Διευθυντής της χειρουργικής μονάδας του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας κ. Παναγιώτης Καλοφωλιάς, στο γραφείο της Διοίκησης του ιδρύματος, με αφορμή τα τελευταία δημοσιεύματα για το θέμα των ασθενών από τη περιοχή του Κυπαρισσιακού Κόλπου οι οποίοι χειρουργήθηκαν στο Νοσοκομέιο της Ζακύνθου με ευθύνη γιατρών από την περιοχή, στον απόηχο ανακοινώσεων για το θέμα που τείνει να μετατραπεί σε πολιτικό.

Ο κ. Καλοφωλιάς τόνισε ότι, «σήμερα (σ.σ. χθες) Τετάρτη, 10 Μαΐου, έξι ημέρες μετά τις εγχειρήσεις τριών ασθενών που πραγματοποιήθηκαν στην Ζάκυνθο και δέχτηκαν να μας ακολουθήσουν για τις επεμβάσεις. Οι επεμβάσεις διενεργήθηκαν κανονικά ενώ οι ασθενείς την 2η μετεγχειρητική ημέρα μετά τις εξετάσεις ήταν σε καλή φυσική κατάσταση, όπως ήταν αναμενόμενο και παρά τις αμφισβητήσεις και αναζητήσεις διαφόρων ενδιαφερόμενων είναι υγιέστατοι και όπως διακρίνεται είναι ακέραιοι και υγιείς και σε καμία περίπτωση…εξαφανισμένοι. Εκτίμησε ότι, «τα στόματα πρέπει να κλείσουν, το Νοσοκομείο της Ζακύνθου πρέπει να δουλέψει, διότι αυτοί οι άνθρωποι είναι υγιέστατοι με ασφάλεια και σιγουριά όπως θα γινόταν σε οποιοδήποτε νοσοκομείο».

Δηλώσεις στα μέσα ενημέρωσης έκαναν και οι ασθενείς οι οποίοι χειρουργήθηκαν στο Νοσοκομέιο της Ζακύνθου, όπως ο κ.Αρίζι, κ. Λαζερίμ, καθώς και ο κ.Ρούμπουλας Ιωάννης (οι δύο πατέρας και γιος και τρίτος κάτοικος Ηλείας), ο οποίος μιλώντας στους δημοσιογράφους ευχαρίστησε από την μεριά του τον κ. Καλοφωλιά ως θεράποντα ιατρό, λέγοντας ότι χαίρει άκρας υγείας μετά την επέμβαση που υποβλήθηκε και δηλώνοντας παρών. Οι ασθενείς δήλωσαν ότι η εξέλιξη της επέμβασης ήταν άριστη ενώ πήγαν σπίτι τους μετά το εξιτήριο αλλά έπρεπε να διανύσουν μεγάλες αποστάσεις με πλοίο και με αυτοκίνητο για να πάνε στο τόπο κατοικίας τους από την Ζάκυνθο.
Να σημειωθεί ότι η προσφορά όλων στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας από τους εργαζόμενους, νοσηλευτές, ιατρούς και προσωπικό είναι υποδειγματική καθώς το κρατούν ζωντανό προς όφελος της υγείας των πολιτών σε καιρούς δύσκολους.