«Κανόνι» 10.000 ευρώ στο Γυμνάσιο Κυπαρισσίας

 

ekdr


Οριστικό φαίνεται ότι είναι το «κανόνι» που έριξε τουριστικό γραφείο στο Γυμνάσιο Κυπαρισσίας για σχολική εκδρομή που είχε προγραμματιστεί για το τέλος Ιουνίου στο εξωτερικό και ήδη είχαν προκαταβληθεί περίπου 10.000 ευρώ.

Πριν λίγες μέρες έφτασε mail στο σχολείο από το τουριστικό γραφείο στο οποίο αναφερόταν ότι αδυνατεί να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις του, χωρίς όμως να κάνει καμία αναφορά για το τι θα γίνει με τα χρήματα που έχουν δοθεί.

Από ό,τι μαθαίνουμε, σε αλλεπάλληλες προσπάθειες που έχουν γίνει από το σχολείο για επικοινωνία με το γραφείο, αυτό δεν κατέστη δυνατό, ενώ την ίδια στιγμή φτάνουν πληροφορίες ότι αρκετά ακόμη σχολεία -περίπου 10- αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα.

Οπως ήδη έχουμε αναφέρει σε προηγούμενο ρεπορτάζ μας, το συγκεκριμένο τουριστικό γραφείο είχε αφήσεις μαθητές σχολείου της Αρτας στην Ελβετία αφού δεν είχε εξασφαλίσει την επιστροφή τους.

Μετά τη δημοσιότητα που πήρε το θέμα, στο Γυμνάσιο Κυπαρισσίας άρχισαν να ανησυχούν και ξεκίνησαν προσπάθειες επικοινωνίας, κάτι όμως που δεν ήταν δυνατό, μέχρι που έφτασε και το mail που τους ενημέρωνε ουσιαστικά για την ακύρωση της εκδρομής.

Με την συνεργασία της διεύθυνσης του σχολείου, του προϊσταμένου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και της Περιφερειακής Εκπαίδευσης γίνονται προσπάθειες να βρεθεί λύση.

Την εξέλιξη της υπόθεσης αναμένει και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, καθώς όπως μας είπε η πρόεδρός του Σωτηρία Παναγοπούλου, περιμένουν να πάρουν στα χέρια τους όλη την αλληλογραφία με τις διαδικασίες που έχουν γίνει μέχρι τώρα από την Περιφερειακή Διεύθυνση για να δουν πώς θα κινηθούν στη συνέχεια, τονίζοντας ότι το χρηματικό ποσό που έχει δοθεί ως προκαταβολή είναι περίπου 10.000 ευρώ.

Κ. Μπ. – eleftheriaonline.gr