Καταγγελία ΠΑΜΕ για τις απολύσεις στον Καρέλια

 

Καπνοβιομηχανία-Καρέλια1


Την απόλυση δύο εργαζομένων από την Καπνοβιομηχανία Καρέλια καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Γραμματεία Μεσσηνίας του ΠΑΜΕ

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση σημειώνονται τα εξής:

«Η Γραμματεία Μεσσηνίας του ΠΑΜΕ  καταγγέλλει την διοίκηση της εταιρείας Καρέλια Α.Ε., για τις δύο απολύσεις των συναδέλφων Μητσέα Δημήτρη και Τσάκωνα Ιωάννη.
Οι απολύσεις πραγματοποιήθηκαν σε μία περίοδο που αυξήθηκαν οι πωλήσεις της εταιρείας, φτάνοντας σχεδόν στα 13,5 δισ. τσιγάρα, αριθμός που αποτελεί νέο ρεκόρ -αυξάνοντας παράλληλα και την κερδοφορία της.
Παρά τα υπερκέρδη της εταιρείας, οι απολύσεις προστίθενται στην απόλυση εργαζόμενης τον Αύγουστο.
Καλούνται όλοι οι εργαζόμενοι,  να βγάλουν τα συμπεράσματα τους.
Η καπνοβιομηχανία δεν διαφέρει, όπως κάποιοι θέλουν να παρουσιάσουν, σε τίποτα από τον κάθε μεγαλοεργοδότη, επιχειρηματία, εργοστασιάρχη.
Στίβουν σαν λεμονόκουπα τους εργαζόμενους, που τους παράγουν τον πλούτο, και μετά τους πετάνε στον Καιάδα, χωρίς να υπολογίζουν, ούτε αυτούς, ούτε τις οικογένειές τους.
Η Καπνοβιομηχανία Καρέλια δεν εξαγνίζεται με τις επικοινωνιακές γιορτές βράβευσης των καλών και συνεπών εργαζομένων, που τους αναγκάζει να πηγαίνουν για εργασία με 40 πυρετό, για να μην χάσουν το επίδομα παρουσίας στην εργασία όλες τις ημέρες του χρόνου.
Καλούμε τους εργαζόμενους σε μαζική συμμετοχή στην απεργία της 6 Νοέμβρη και την καπνοβιομηχανία να αποσύρει τις απολύσεις».