Καταδικάσθηκε ιδιοκτήτης εταιρείας ανακύκλωσης μετάλλων για αποδοχή κλεμμένων

 

ανακυκλωση-σιδηρου-scrap


Είκοσι πέντε κομμάτια από ράγες του ΟΣΕ και τμήματα φορτηγών εταιρείας έκλεψε ένας νεαρός τσιγγάνος και χθες καταδικάσθηκε από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων σε 8 χρόνια κάθειρξης.
Ένοχος κρίθηκε και ο συγκατηγορούμενός του, ιδιοκτήτης εταιρείας ανακύκλωσης μετάλλων, για αποδοχή ορισμένων από τα κλεμμένα, και καταδικάσθηκε σε 2 χρόνια φυλάκισης με 5ετή αναστολή.

Ράγες του ΟΣΕ
Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης στο εδώλιο κάθισε μόνο ο τσιγγάνος, ενώ ο ιδιοκτήτης της εταιρείας είχε εξουσιοδοτήσει δικηγόρο.
Υπάλληλος του ΟΣΕ κατέθεσε ότι η Αστυνομία τον ειδοποίησε και παρέλαβε από ένα αγροτικό αυτοκίνητο 25 κομμάτια που είχαν κλαπεί από την περιοχή του χωριού Άμμος, από τις ράγες του σιδηροδρόμου.
Αστυνομικός κατέθεσε πως είχαν καταγγελίες για κλοπή τμημάτων από ράγες που φυλάσσονται δίπλα από το σιδηροδρομικό δίκτυο. Κατά τη διάρκεια περιπολίας αντιλήφθηκαν δύο άτομα, καταδίωξαν το αυτοκίνητο και συνέλαβαν τον κατηγορούμενο τσιγγάνο με έναν ανήλικο, ενώ στο αγροτικό βρήκαν τα 25 κομμάτια.
Ακολούθως κατέθεσε μάρτυρας, η οποία είπε ότι το Φεβρουάριο του 2011 είδε από το περιφραγμένο κτήμα της να βγαίνει ένα αγροτικό φορτωμένο με σίδερα και τη μισή μηχανή από φορτηγό ψυγείο που βρισκόταν σε αυτό. Στο κτήμα υπήρχαν 3 φορτηγά και είχαν αφαιρέσει μεταλλικά τμήματα.

Εταιρεία ανακύκλωσης
Η γυναίκα σημείωσε πως γνώριζαν ότι οι τσιγγάνοι πουλάνε τα κλεμμένα σε συγκεκριμένη εταιρεία. Με τον αδελφό της, όπως είπε, έφτασε στην εταιρεία, όπου είδε το αυτοκίνητο και τον τσιγγάνο. Είπε πως είχε ξεφορτώσει τα σίδερα, ενώ είχε ακόμη στο αυτοκίνητο τη μηχανή του φορτηγού. Όταν τους είδε, όμως, έφυγε, ο αδελφός της τον ακολούθησε και πήρε τον αριθμό κυκλοφορίας του.
Στην εταιρεία, της επιτέθηκαν φραστικά, όπως είπε, και ειδοποίησε την Αστυνομία. Όταν ήρθε η Αστυνομία, βρήκε ένα κομμάτι λαμαρίνα και αναγνώρισε ότι είναι από τα φορτηγά τους, ενώ για τα υπόλοιπα είπε ότι είχε προλάβει να τα πολτοποιήσει στο μηχάνημα.
Οι αστυνομικοί εντόπισαν και τον τσιγγάνο με τη μηχανή.
Στην απολογία του ο τσιγγάνος ανέφερε ότι ήταν παλιά αυτά που πήρε και αρνήθηκε ότι πούλησε ή άφησε κάτι στην εταιρεία. Μάλιστα, είπε ότι ο ιδιοκτήτης της εταιρείας τού ζήτησε τιμολόγιο και γι’ αυτό έφυγε.
Τις κατηγορίες αρνήθηκε και ο δικηγόρος του ιδιοκτήτη της εταιρείας, όμως το δικαστήριο δεν πείσθηκε, καταδικάζοντάς τον.

Της Βίκυς Βετουλάκη για το Θάρρος