Κατατέθηκαν οι προτάσεις της ΤΕΡΝΑ για τα σκουπίδια

 

c5144786acf570de07437b64326bb8df_L


Κατατέθηκαν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου από τον προσωρινό ανάδοχο της ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων (εταιρεία «ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή») ο φάκελος της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων και τα σχετικά δικαιολογητικά των χώρων του έργου.

Αναζητήσαμε την αρμόδια αντιπεριφερειάρχη Ντίνα Νικολάκου για ενημέρωση, αλλά παρά τις συνεχείς τηλεφωνικές κλήσεις μας και το μήνυμα που της αφήσαμε, δεν καταφέραμε να επικοινωνήσουμε μαζί της.
Στην ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Πελοποννήσου, στο γνωστό μήκος κύματος, αναφέρει ότι «η Περιφέρεια, συνεχίζοντας σταθερά στο δρόμο της προστασίας του περιβάλλοντος, της δημόσιας υγείας και του δημοσίου συμφέροντος θα προωθήσει τάχιστα τα παραπάνω στην αρμόδια για την περιβαλλοντική αδειοδότηση αρχή του υπουργείου Περιβάλλοντος, ώστε να τεθούν σε δημόσια διαβούλευση με τους πολίτες, τους φορείς, τους δήμους και τα αρμόδια υπουργεία. Στόχος της Περιφέρειας Πελοποννήσου μέσα από αυτή τη διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης είναι να αναπτυχθεί γόνιμος και ουσιαστικός διάλογος με όλους, ώστε να επιτευχθεί το βέλτιστο περιβαλλοντικό αποτέλεσμα και να καταστεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου ευρωπαϊκή Περιφέρεια της αειφορίας».

eleftheriaonline