Κατσίβελας: «Επειδή είναι συγγενείς μου σημαίνει διαπλοκή, λέει κάποιος νόμος ότι δεν μπορεί να συμμετέχει;»

katsivelas


‘Ημουν στην επιτροπή αξιολόγησης των προσφορών; εγώ έκανα το διαγωνισμό; το Νομικό Πρόσωπο (ΔΕΥΑΤ) πήρε την πρωτοβουλία από μόνο του.

Ο δήμαρχος Τριφυλίας κ. Παναγιώτης Κατσίβελας κατά τη διάρκεια του προχθεσινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου δέχτηκε ερωτήσεις από σύσσωμη την αντιπολίτευση για τις πέντε συμβάσεις έργου που υπεγράφησαν, νόμιμα, μεταξύ της ΔΕΥΑΤ και της εταιρείας που είναι μέτοχος ο αδερφός του.

Πιο συγκεκριμένα, εκτενή αναφορά, για το θέμα που δημοσιεύτηκε στο gargalianoionline, έκανε ο κ. Κουκούμης ο οποίος ανέφερε τα εξής: «Το πρόβλημα δεν είναι αν παίρνει ένας συγγενής μας ένα έργο, δικαίωμά του αν δώσει την καλύτερη προσφορά, άλλα είναι τι προηγείται πριν από την ανάθεση του έργου. Δηλαδή, καλούμε μιας εταιρείας το μηχανικό να κάνει κάποιες μελέτες γύρω από το έργο που είναι να δημοπρατηθεί, και στη συνέχεια, δεν ξέρω κάτω από ποιες διαδικασίες, αν ήταν και διαφανείς,  όλως τυχέως παίρνει και τις πέντε, αφού κομματιάσαμε το έργο σε πέντε συμβάσεις, έρχεται και τα παίρνει ένας μειοδότης. Επαναλαμβάνω δεν είναι μομφή για τον ίδιον, άλλα πως ο ίδιος ο δήμος και ΔΥΑΤ, που ήταν η κύρια υπεύθυνη του έργου προστατεύει το δημόσιο συμφέρον και δεν κάνει διαδικασίες μεροληπτικές ώστε να υπάρχουν αιχμές και μομφές γύρω από το νομικό πρόσωπο της επιχείρησης».

Ο κ. Κουκούμης στη συνέχεια αναφέρθηκε στον τρόπο που κάνει τις προσκλήσεις σε εργολάβους η ΔΕΥΑΤ λέγοντας πως, «Μου γεννάται επίσης μια απορία, σε μια άλλη πρόσκληση που αφορά το έργο της αποκατάστασης βλάβης του αντλιοστασίου Γαργαλιάνων, που εδώ στέλνουν την πρόσκληση σε συγκεκριμένο πρόσωπο. Δεν ξέρω αν είναι τακτική των νομικών προσώπων να στέλνουν σε πρόσωπα, εργολάβους το θέμα του έργου και να τον καλούν να υποβάλει συγκεκριμένα δικαιολογητικά για να μην βγει έξω από το διαγωνισμό. Αυτά είναι πρωτοφανή πράγματα…Μέχρι τώρα τα έργα και οι ημέρες της ΔΕΥΑΤ κάθε άλλο πάρα προς την υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος λειτουργούν και προς το έργο το οποίο έχει αναλάβει ώστε να υπάρχει ύδρευση και αποχέτευση προς όλους τους κάτοικους της Τριφυλίας».

Ο Δήμαρχος απατώντας ανέφερε τα εξής: «Υπονοείται κάτι για εύνοιες τις οποίες δεν τις καταλαβαίνω, ο δήμος πάνω από τρία χρόνια έχει δημοπρατήσει πολλά έργα, έχει δημοπρατήσει πολλές υπηρεσίες, έχει κάνει συνεργασίες, έχει κάνει προμήθειες και κυρίως τις κάνει με διαγωνιστικές διαδικασίες και όχι με απευθείας ανάθεση. Πάμε να πιάσουμε το θέμα της απομαγνητοφώνησης, η οποία προέκυψε κατόπιν διαγωνιστικής διαδικασίας, με προϋποθέσεις τις οποίες της πληρούσε, και επειδή ο Δήμος ήταν πάρα πολύ ευχαριστημένος από αυτή την συνεργασία και την απόδοση είπαμε να συνεχίσουμε την συνεργασία με αυτό το άτομο, και ούτε κάποιος την έβαλε στο δήμο με πλάγιο τρόπο, προέκυψε με διαγωνιστική διαδικασία μεσώ δυο η τριών υποψήφιων. Όσον αφορά τον διαγωνισμό της ΔΕΥΑΤ για τους χλωριοτήρες, μέχρι τώρα όλες τις προμήθειες υλικών και τεχνικών έργων τις κάναμε με «σπασίματα» ανά Δημοτική Ενότητα, γιατί αυτό μας έκανε να είμαστε πιο ευέλικτοι, να γίνονται πιο μικροί διαγωνισμοί και να είναι πιο γρήγοροι, γιατί θα πέφταμε σε ηλεκτρονικούς διαγωνισμούς που είναι χρονοβόροι. Πλέον βάση νόμου οι διαγωνισμοί θα γίνονται για το σύνολο του δήμου. […] Όταν γίνεται ένας διαγωνισμός κανένας νόμος δεν λέει ότι απαγορεύτε ο καθένας να συμμετέχει στο διαγωνισμό. Όταν στο διαγωνισμό που γίνεται δεν απορρίπτεται κάνεις γιατί δεν έχει τις τεχνικές προδιαγραφές επιβεβαιώνει ότι ο διαγωνισμός δεν είναι φωτογραφικός για κανένα. Για το συγκεκριμένο δοθήκαν πέντε προσφορές, και από τις πέντε με κριτήριο την οικονομικότερη, δεν απορρίφθηκε κάνεις για τεχνικές προδιαγραφές. Επειδή ο μέτοχος της εταιρείας είναι συγγενείς μου σημαίνει διαπλοκή; λέει κάποιος νόμος ότι δεν μπορεί να συμμετέχει; ήμουν στην επιτροπή αξιολόγησης των προσφορών; εγώ έκανα το διαγωνισμό; το Νομικό Πρόσωπο (ΔΕΥΑΤ) πήρε την πρωτοβουλία από μόνο του. Αν έχετε κάτι συγκεκριμένο πείτε το, εάν υπάρχει καμία αμφιβολία ο εισαγγελέας δίπλα είναι πηγαίνετε. Το να αφήνετε σκιές, χωρίς ουσία, μόνο για να δημιουργήσουμε ένα θέμα το οποίο δεν υπάρχει να το καταλάβω για να ξέρουμε τι θα λέει ο καθένας».

  • Σταφιδοπαραγωγος Τριφυλλιος

    ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ

  • Σανοκρατωρας

    καλα μιλαμε δακρυσαμε απο το μεγαλειο ψυχης του αδερφου του εξαδερφου! Ευγε και μπραβο που εν μεσω κρισης μπορεσε να ανταπεξελθει στα υψηλα κοστη και να δωσει την χαμηλοτερη τιμη και να μπορεσει ο αδερφος(δηλαδη ο εξαδερφος) να φερει εις περας το εργο για τον ΔΗΜΟ. Διπλο αγαλμα τελικα ! !Και παλι ευγε ! ! !
    Υ.Γ. τα χαλια ειναι πολλα… ο τονος επιλογη δικη σας με ή χωρις απευθειας αναθεση…