Κομμάτια η Ν.Δ. και στη Μεσσηνία

 

e86cbc4f1402defd7e54cd35ba00ba0e_L


Στήριξη στην ανάδειξη των προβλημάτων της Μεσσηνίας, τώρα που εκτός από τον ίδιο δεν υπάρχει άλλος βουλευτής, ζήτησε ο Αντ. Σαμαράς από επιλεγμένα στελέχη του κόμματος.

Σε σύσκεψη στη Συγγρού που έγινε χθες το μεσημέρι, ο τ. πρωθυπουργός προσπάθησε να μαζέψει το κόμμα στη Μεσσηνία, μετά τις βολές Λαμπρόπουλου και Νίκα που του ζητούσαν να παραχωρήσει την έδρα στον τ. υφυπουργό Αμυνας.
Η απάντηση Σαμαρά ήλθε αμέσως με την εν λόγω σύσκεψη, στην οποία το κυρίαρχο ζητούμενο ήταν να ανατρέψει το επιχείρημα Λαμπρόπουλου ότι θα πάνε πίσω τα προβλήματα καθώς δεν θα υπάρχει βουλευτής να τα υπερασπιστεί απέναντι στην πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Αντ. Σαμαράς κάλεσε στο γραφείο του στη Συγγρού τους υποψηφίους βουλευτές Μίλτο Χρυσομάλλη, Περικλή Μαντά και Μαρία Οικονομάκου, ενώ από την αυτοδιοίκηση τους δημάρχους Πύλου – Νέστορος Δημ. Καφαντάρη και Τριφυλίας Παν. Κατσίβελα, αλλά και τον τ. δήμαρχο Μεσσήνης Στάθη Αναστασόπουλο, ο οποίος φαίνεται να εγκαταλείπει τον Γ. Λαμπρόπουλο.
Αντίθετα, από τον συνδυασμό της Ν.Δ., Γιάννης Λαμπρόπουλος, Δημ. Σαμπαζιώτης και Αντ. Μπούζα, όπως και από την αυτοδιοίκηση ο δήμαρχος Καλαμάτας Παν. Νίκας, φαίνεται ότι δεν συγκαταλέγονται πλέον σε αυτούς στους οποίους ποντάρει για το μέλλον ο Αντ. Σαμαράς και δεν εκλήθησαν.
Οπως γίνεται αντιληπτό, το πρόβλημα της Ν.Δ. και στη Μεσσηνία είναι σοβαρό, με τον Αντ. Σαμαρά να πασχίζει να σώσει ακόμα και τα προσχήματα απέναντι στην κομματική βάση που έχει… ανέβει στα κεραμίδια, ο καθένας για τον δικό του λόγο, συλλογικό ή ατομικό.
Ας σημειωθεί ότι ακούγεται, χωρίς να έχει επιβεβαιωθεί, ότι Μεσσήνιοι μαζεύουν υπογραφές ζητώντας από το Σαμαρά να παραδώσει την έδρα στο Λαμπρόπουλο και την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας σε άλλο πρόσωπο.
Το αρνητικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί αποτυπώνεται μεταξύ άλλων στις γραπτές δηλώσεις του πρώην βουλευτή Δημήτρη Σαμπαζιώτη και της υποψήφιας Αντωνίας Μπούζα για το εκλογικό αποτέλεσμα. Τόσο ο κ. Σαμπαζιώτης όσο και η κ. Μπούζα δεν αναφέρουν πουθενά στις δηλώσεις τους το όνομα του κ. Σαμαρά και μιλούν μόνο για τη μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη. Ο κ. Σαμπαζιώτης δηλώνει: «Ευχαριστώ όλους όσοι επιβραβεύσατε την αταλάντευτη κομματική μου πορεία παρ’ όλη την λάσπη που δέχθηκα», αφήνοντας σαφές αιχμές κατά του πρώην δημάρχου Μεσσήνης Στάθη Αναστασόπουλου που χθες συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό. Η κ. Μπούζα δηλώνει πως έδωσε «μοναχικό αγώνα» και ότι «το αποτέλεσμα της σταυροδοσίας στη Μεσσηνία θεωρώ πως αντικατοπτρίζει ένα μεγάλο μέρος των παθογενειών, που οδήγησαν τη μεγάλη ιστορική παράταξη της Νέας Δημοκρατίας σε συρρίκνωση τόσο στη Μεσσηνία, όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα».
Τέλος, η πρόεδρος της Κοινότητας Χατζή Αντωνία Βαμβακά ζητά από τον κ. Σαμαρά να παραδώσει την έδρα στον κ. Λαμπρόπουλο.

eleftheriaonline.gr

  • πασχαλης

    Τα ποντικια πρωτα εγκαταλειπουν το καραβι. αν ο λαμπροπουλος εβγαινε βουλευτης θα εκανε τουμπεκι …. ο αλλος ο σαμπαζιωτης δεν προλαβε να ξελασπωσει ο καημενος και η αλλη η μπουζα …..μοπναχικη.
    ΑΝΤΩΝΗ ειχες λαμογια γυρω σου . ΠΡΟΧΩΡΑ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΕ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ

  • Καθαρός δεξιός

    Είσαι ευχαριστημένος εσυ δηλαδη ?Τεσσερις έδρες στην Μεσσηνία??Και δεν παραιτείται? Ασε την έδρα την μία.Και δεν είναι ωραίο να κατηγορείς λέγοντας την λέξη ποντίκια κανέναν απότην Νέα Δημοκρατία γιατι όταν παλεύαμε καποιοι άλλοι ήταν κρυμμένοι.Δεν είμαι Σαμαρας είμαι νεα Δημοκρατία και όπως μας καταντήσανε (βλέπε Λαζαρίδης) είναι καιρός να έχουμε αλλάγή ηγεσίας ,δεν θα διωξω παικτες τον προπονητη διώχνω γκεγκε??Για να σε δω με άλλον απάνω πχ Τζιτζικώστας τι θα κάνεις θα σαι Σαμαρας ή Νεα Δημοκρατία?????