Κοσμοσυροοή στη Νήσο Πρώτη για τα «Εννιάμερα της Παναγίας» [εικόνες]

 

106


Η Εκκλησία τιμά στις 23 Αυγούστου την απόδοση της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Πρόκειται για μεγάλη γιορτή γνωστή σε όλους ως εννιάμερα της Παναγίας.

Κάθε χρόνο στις 23 Αυγούστου γιορτάζεται η Απόδοση της Κοίμησης της Θεοτόκου, τα εννιάμερα της Παναγίας, και η Εκκλησία κλείνει με την ίδια πανηγυρική διάθεση την Κοίμηση και τη Μετάσταση της Παναγίας, που τιμάται την 15 Αυγούστου. Πολλές εκκλησίες, εξωκλήσια και ιερές μονές σε όλη την χώρα τιμούν αύριο με ιδιαίτερη λαμπρότητα και κατάνυξη τα εννιάμερα της Παναγίας.

Εντυπωσιακή πραγματικά ήταν η κοσμοσυρροή στην ιερά Μονή της Νήσου Πρώτης την Τρίτη 22 Αυγούστου και την Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017 για τα «Εννιάμερα της Παναγίας», στο όμορφο μοναστήρι που πανηγύρισε με την πρέπουσα μεγαλοπρέπεια και ιεροπρέπεια, τιμώνται με ξεχωριστό τρόπο και τα εννιάμερα της Παναγίας.

Χθες το απόγευμα τελέστηκε πανηγυρικός εσπερινός ενώ σήμερα το πρωί τελέστηκε πανηγυρική Θεία λειτουργία στο καθολικό της ιεράς μονής προεξάρχοντος του καθηγούμενου του μοναστηριού, πατήρ Χαράλαμπου Κοροβίλα.

1113