Κυπαρισσία: Η έλλειψη σημάτων καθυστερεί την εφαρμογή της κυκλοφοριακής μελέτης

 

κυπ


Ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης, Σωτήρης Μπακούρος, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Τριφυλίας αναφέρθηκε στην κυκλοφοριακή μελέτη της Κυπαρισσίας λέγοντας χαρακτηριστικά πως έχει φέρει τόσες φορές το θέμα στο Δ.Σ. με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να γίνει γραφικός. Ο κ. Μπακούρος στην τοποθέτηση-ερώτηση που έκανε προς τον δήμαρχο είπε πως από την στιγμή που υπήρχε η μελέτη και είχε πληρωθεί, και μάλιστα υπάρχουν οι πινακίδες που είχαν αγοραστεί επί δημαρχοντίας Σαμπαζιώτη, κατά συνέπεια μένει η υλοποίηση της μελέτης ενόψει του καλοκαιριού ζητώντας να μάθει πότε θα εφαρμοστεί.

Ο δήμαρχος απατώντας στον κ. Μπακούρο είπε, «όντως τέλειωσε αυτή η ιστορία, εδώ και δυο χρονιά παλεύαμε να πάρουμε τις εγκρίσεις, ήταν τρομερή προσπάθεια να ξεπεράσουμε τα εμπόδια της ελληνικής γραφειοκρατίας. Φτάσαμε στο τέλος και πήραμε τις τελικές εγκρίσεις». Ο κ. Κατσίβελας ανέφερε πως αφού έγινε η απογραφή όλων των σημάτων για την εφαρμογή της μελέτης από την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου και διαπιστώθηκε πως υπάρχει μεγάλη έλλειψη σημάτων. Μάλιστα, το κόστος της προμήθειας σημάτων ανέρχεται στις 25.000 ευρώ και αφού γίνει η προμήθεια από εκεί και πέρα θα εφαρμοστεί η μελέτη χωρίς ωστόσο να προσδιορίζεται ο χρονικός ορίζοντας.

Να σημειώσουμε ότι η κυκλοφοριακή μελέτη αφορά κυρίως το κεντρικό και κάτω μέρος της πόλης όπως και τον κεντρικό δρόμο που οδηγεί στην Ανω Πόλη, ενώ κύριο χαρακτηριστικό της είναι ο προσδιορισμός ως μονόδρομων, το σύνολο σχεδόν των παράπλευρων δρόμων που τέμνονται με τους δύο κεντρικούς κάθετους δρόμους της πόλης, τις οδούς Ελευθερίου Βενιζέλου και 25ης Μαρτίου.