Κωνσταντίνα Νικολάκου–Δεν έρχονται οι τουρίστες με μαγικό ραβδάκι, εργαζόμαστε νυχθημερόν για να πετύχουμε

 

nikola


Σχετικά με το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, η Αντιπεριφερειάρχης, κ. Ντίνα Νικολάκου δήλωσε:
«Από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων μας, είχαμε τονίσει σε κάθε τόνο την κομβική σημασία του Αεροδρομίου της Καλαμάτας. Σε αυτήν την κατεύθυνση εργαστήκαμε από την πρώτη ημέρα σκληρά.

α)  Δεσμεύσαμε τους απαιτούμενους πόρους 25 εκατομμυρίων ευρώ περίπου προκειμένου το αεροδρόμιο της Καλαμάτας να αναβαθμιστεί και να γίνει ένα σύγχρονο αεροδρόμιο. Με απλά λόγια. Στο Περιφερειακό Πρόγραμμα της περιφέρειάς μας δεν υπήρχε άξονας που να δικαιολογεί την χρηματοδότηση έργων υποδομής στα αεροδρόμια. Η Περιφερειακή Διοίκηση είναι αυτή που πήρε την πρωτοβουλία και δέσμευσε αυτό το υπέρογκο ποσό, το οποίο συνεχίζει ασφαλώς να είναι δεσμευμένο. Στην κατεύθυνση αυτή, ο περιφερειάρχης έχει κάνει πολλές συναντήσεις εργασίας με τους αρμόδιους ( ΥΠΑ και ΓΕΑ) και είμαστε σε αναμονή των φακέλων που οφείλει να καταθέσει η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας στην Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου προκειμένου να εντάξουμε το θεμελιώδες αυτό έργο στο ΕΣΠΑ της τρέχουσας περιόδου. Έχουμε τη διαβεβαίωση ότι θα το πράξει μέσα στις προσεχείς ημέρες.
β) Όσον αφορά τον κόμβο του Αεροδρομίου, είναι αλήθεια ότι η αποκεντρωμένη Διοίκηση και ο κ. γενικός γραμματέας χρειάστηκαν δύο χρόνια περίπου να εγκρίνουν την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων! Ο φάκελος του έργου ωστόσο έχει σήμερα ήδη υποβληθεί από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της ΠΕ Μεσσηνίας για έλεγχο στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου και εντός των ημερών αναμένεται η ένταξη του έργου, ύψους 850.000 ευρώ, στο Περιφερειακό Πρόγραμμα Πελοποννήσου.

γ) Τέλος, όσον αφορά την αύξηση των πτήσεων στον Διεθνή Αερολιμένα Καλαμάτας, η εξεύρεση στρατηγικών εταίρων στο επίπεδο Αεροπορικών Εταιρειών ήταν από την πρώτη στιγμή ένας από τους θεμελιώδεις στόχους της Αιρετής Περιφέρειας. Οι διαπραγματεύσεις που φέραμε σε πέρας τόσο με την Easy Jet, όσο και με την Aegeanκαι την Ryan Air είχαν ως αποτέλεσμα την αύξηση της τουριστικής κίνησης του αεροδρομίου για την φετινή χρονιά. Ξεκινήσαμε να υλοποιούμε το σχεδιασμό μας το 2013 με σημαντικά αποτελέσματα και το 2014 αναπτύσσουμε ακόμη περισσότερο τη δυναμική μας. Πετύχαμε ήδη το διπλασιασμό για το επόμενο έτος (2014) των πτήσεων τηςEasy Jet από το Λονδίνο και την επιμήκυνση του χρόνου σύνδεσης (οι πτήσεις θα εκκινούν από τον Απρίλιο και όχι τον Ιούλιο) προκειμένου να επιτύχουμε την επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν. Για το 2015 η Easy Jetπρογραμματίζει ήδη την σύνδεση της Καλαμάτας με δεύτερο ευρωπαϊκό προορισμό. Η ανάδειξη ενός προορισμού σήμερα σε ανερχόμενο προορισμό, όπως είναι ασφαλώς η Καλαμάτα, δεν είναι δουλειά ενός Μεσσία. Δεν έρχονται οι τουρίστες με μαγικό ραβδάκι, ούτε με ευχολόγια ούτε ασφαλώς και χάριν σε εκείνους που κουνούν συνεχώς το δάχτυλο ως μεγάλοι διδάσκαλοι. Θέλει δουλειά, συνεργασίες, στόχους και προγραμματισμό και αυτό είναι το τρίπτυχο των επιτυχιών που έχουμε μέχρι στιγμής σημειώσει.