Κώστας Κόλλιας σε μια συνέντευξη που αναμένεται να συζητηθεί – «Εμείς δεν διοργανώσαμε φιέστες για ψύλλου πήδημα»!

κολλιας


«Ό,τι έργο καταφέρει να κάνει, πριν ξαναγυρίσει στο γιατρείο του όφελος θα είναι για τον τόπο».

Ποιος είδε και δεν φοβήθηκε τον πρώην δήμαρχο Τριφυλίας κ. Κώστα Κόλλια στη σημερινή συνέντευξη που παραχώρησε στα τοπικά Μ.Μ.Ε. μετά τις συνεχιζόμενες αναφορές του κ. Κατσίβελα για την «απουσία έργου» της προηγούμενης δημοτικής αρχής. Ο κ. Κόλλιας εκτός από τον δήμαρχο κ. Κατσίβελα αναφέρθηκε στην δέσμευση Σαμαρά, καθώς όταν ήταν αρχηγός της αντιπολίτευσης είχε «προικοδοτήσει» τον δήμο λέγοντας πως αν η ΝΔ γινόταν κυβέρνηση θα άλλαζε τον χάρτη της Τριφυλίας, ενώ αναφορά έκανε και στην πρόσφατη επιστολή Καλκαβούρα σχετικά με το πρόβλημα της υδροδότησης στη Δ.Ε. Γαργαλιάνων λέγοντας πως η αυτοδιοικητική του θητεία είναι γεμάτη «γκρίνια και μιζέρια».

Ο κ. Κόλλιας στην αρχική του τοποθέτηση ανέφερε τα εξής: «Πέρασαν τρία χρονιά από τότε που ανέλαβε αυτή η δημοτική αρχή, όσα περίπου διήρκησε η δική μας, και ο δήμαρχος δεν έχει καταλάβει πως έχει ήδη παρελθόν για το οποίο κρίνεται και πρέπει να λογοδοτεί. Αντί αυτού εξακολουθεί να επιδίδεται στην προσφιλή τακτική της απαξίωσης της προηγούμενης δημοτικής αρχής. Το έκανε και στην επετειακή συνεδρίαση της 31ης Αυγούστου και σε μια συνέντευξη σε ένα τοπικό σαΐτα, και σε όλα αυτά έχει και σεκόντο ένα δημοσίευμα ενός αξιωματούχου του δήμου, που με λύπη οφείλω να πω, ότι το μόνο που έχει να επιδείξει στην μακρά αυτοδιοικητική του θητεία είναι η γκρίνια και η μιζέρια. Και επειδή η μέχρι τώρα σιωπή μου έχει αποθρασύνει τον δήμαρχο αλλά και μπορεί να θεωρηθεί ως ενοχή οφείλω να δώσω μια απάντηση, όχι για να υπηρετήσω την υστεροφημία μου, αλώστε παραμένω ενεργός πολίτης και πολίτικος και όχι μόνο λογοτέχνης, αλλά πρωτίστως θέλω να υπερασπιστώ όλους αυτούς του πολίτες που με τίμησαν και με εμπιστευτήκαν με την ψήφο τους, αλλά και να υπερασπιστώ τους πρώην συνεργάτες μου. Μάλιστα οι περισσότεροι από αυτούς είναι στενοί συνεργάτες και του σημερινού δήμαρχου μένοντας θεατές στην απαξίωσης του δήμαρχου και για το δικό τους έργο, αλλά και να υπερασπιστώ το υπαλληλικό προσωπικό του δήμου μας».

Ο κ. Κόλλιας σημείωσε πως η προηγουμένη δημοτική αρχή δεν παρέλαβε δήμο, πάρα μόνο ένα φάκελο με νομούς, προεδρικά διατάγματα και υπουργικές αποφάσεις και έπρεπε να δώσει μια υπόσταση σε ένα δήμο που δεν υπήρχε, πάρα μονάχα στα χαρτιά, τονίζοντας το γεγονός πως έπρεπε να συνυπάρξουν τρεις μεγάλοι ισότιμοι δήμοι με παρελθόν αντιπαλότητας μεταξύ τους, με την ενοποίηση να γίνεται σε ένα κλίμα εχθρικό με αντίσταση των τοπικών κοινωνιών. Ο κ. Κόλλιας αναφέρθηκε στην δέσμευση Σαμαρά ,όταν σαν αρχηγός της αντιπολίτευσης είχε «προικοδοτήσει» τον δήμο λέγοντας πως αν η ΝΔ γινόταν κυβέρνηση θα άλλαζε τον χάρτη της Τριφυλίας, κάτι που δεν έκανε μόλις έγινε πρωθυπουργός.  «Και το δήμο συστήσαμε και τις υπηρεσίες, και την οικονομική κατάσταση εξυγιάναμε, και τις αποσχιστικές τάσεις αμβλύναμε και τις αντιπαλότητες των πόλεων εξομαλύναμε με ισορροπημένες δράσεις. Είναι κρίμα ότι η παρούσα δημοτική αρχή αναζωπύρωσε αυτές τις εχθρότητες, όχι μόνο για τις επιλογές της στα πολιτιστικά αλλά και για τα τρέχοντα προβλήματα των πολιτών. Μπορεί να υπήρχαν προβλήματα στην προμήθεια λαμπτήρων, όπως έθιξε στο τελευταίο Δ.Σ. ο δήμαρχος, όμως ο δήμος δεν έγινε σκουπιδότοπος, ούτε οι κάτοικοί του διψάσανε, το λέω κατηγορηματικά», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κόλλιας.

Αναφορά στο πρόβλημα της υδροδότησης των Γαργαλιάνων

Ο κ. Κόλλιας δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο έντονο πρόβλημα της υδροδότησης που αντιμετωπίζει, ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες, η Δ.Ε. Γαργαλιάνων λέγοντας πως, «και εδώ ο δήμαρχος και κάποια από τα εξαπτέρυγά του, τρία χρόνια δηλαδή μετρά την ανάληψη των καθηκόντων του, αναζήτησαν άλλοθι και πάλι στην συκοφάντηση της προηγουμένης δημοτικής αρχής οπού κατά την συνήθη διαπίστωση δεν έκαναν τίποτα για να δικαιολογήσουν το απόλυτο δικό τους τίποτα, όπως το ομολογεί το στέλεχος αυτής της αρχής σε πρόσφατο δημοσίευμά οπού ανέφερε ότι, από την αρχή της δημοτικής αρχής Κατσίβελα υπήρξε προβληματισμός, δηλαδή πριν τρία χρονιά υπήρξε προβληματισμός, και υπήρχε η προσδοκία ότι θα μπορούσε να τελειώσει πριν το καλοκαίρι, ποιο καλοκαίρι του 16, 17 του 18; Το ίδιο στέλεχος μάλιστα χαρακτηρίζει ανεύθυνους όσους τολμούν να ασκούν κριτική στην δημοτική αρχή και τους συνιστά, την ιδιά άλωσε άποψη προτείνει και στους διψασμένους πολίτες των Γαργαλιάνων, να μην βιάζονται! Η προηγουμένη δημοτική αρχή έστρεψε το ενδιαφέρον της στην βασική πηγή που είναι στο Αλικοντούζι και στον σύνδεσμο Τέλλος Άγρας που διαχειρίζεται το νερό, ανασυντάξαμε το καταστατικό που δεν υπήρχε, φτιάξαμε κανονισμό που δεν υπήρχε, πληρώθηκαν οι προμηθευτές, χρηματοδοτήθηκε ο σύνδεσμος ώστε να επισκευάζονται οι βλάβες ώστε να μην υπάρχουν διαρροές. Με αυτές τις παρεμβάσεις ελαχιστοποιήθηκαν τα προβλήματα. Τα τελευταία χρόνια της θητείας μας δεν υπήρχαν έντονα προβλήματα στην υδροδότηση όπως ανέφερε ο κ. Καλκαβούρας στην επιστολή του.

Μιλώντας για τα έργα της δημοτικής αρχής Κόλλια ανέφερε πως τα έργα μπορεί να ήταν λίγα μπροστά στις ανάγκες του τόπου, μπροστά σε αυτά που και οι ίδιοι θα ήθελαν  να κάνουν, αλλά κάτω από τις συνθήκες του νέου Καλλικράτη αυτά έγιναν με κόπο και συλλογική δουλειά, με νόμιμες διαδικασίες και εντιμότητα. «Και όλα αυτά δεν είναι το απολυτό τίποτα, συμπλήρωσε ο κ. Κόλλιας».

Εμείς δεν διοργανώσαμε φιέστες για ψύλλου πήδημα!

Και για όλα αυτά ούτε φανφάρες διοργανώσαμε ούτε φιέστες για ψύλλου πήδημα, ούτε φωτογραφηθήκαμε ως αξιοθέατο ακόμη και εκεί που ο δήμος δεν είχε καμία ανάμιξή και δεν έδωσε ούτε ένα ευρώ.

Ούτε είχαμε στο καθημερινό «μενού» του προκατόχους μας, με τους οποίους είχαμε στενές σχέσεις συνεργασίας, σε αντίθεση με τον σημερινό δήμαρχο ο οποίος έχει επιλέξει να λοιδορεί μονίμως την προηγουμένη δημοτική αρχή, στο πρόσωπο μάλιστα του τέως δήμαρχου «αχαριστώντας» μάλιστα για την πολιτική και προσωπική μου στήριξη στην σχεδόν οριακή εκλογή του. Το λέω με λύπη γιατί και οι ανθρώπινες σχέσεις έχουν μια αξία. Με όλα αυτά που σας είπα δεν πιστεύω ότι ο δήμαρχος θα έχει τη γενναιότητα να ζητήσει συγνώμη για τις μέχρι τώρα λοιδορίες του στην προηγούμενη δημοτική αρχή.

Κλείνοντας ο κ. Κόλλιας είπε πως, «Ό,τι έργο καταφέρει να κάνει, πριν ξαναγυρίσει στο γιατρείο του όφελος θα είναι για τον τόπο. Δεν θα επανέλθω, αν όμως προκληθώ εδώ θα είμαι, ελπίζω να μην χρειαστεί, και το απευθύνω σαν σύσταση στο δήμαρχο, γιατί αυτή η κοινωνία ουσιαστικό διάλογο και έργα θέλει και όχι κλαψουρίσματα σαν τις παλιές μοιρολογίστρες».

Ο κ. Κόλλιας ανέφερε πως στο μέλλον θα αναφερθεί και στο θέμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων του δήμου προκειμένου να ξεκαθαριστεί η ανταποδοτικότητα του πολιτιστικού τέλους εάν ήταν για να πληρώνονται μεσάζοντες η ήταν για την στήριξη των τοπικών πολιτιστικών συλλόγων.

 

  • Σταφιδοπαραγωγος Τριφυλλιος

    ΚΑΙΡΟΣ ΗΤΑΝΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ ΑΡΓΗΣΕΣ.

  • Αλμπερτο

    Κωστη περιμενε απαντηση απο Δευτερα που θα τελειωσει το τσιμπουσι ! ! !