Λύκειο Γαργαλιάνων: Κλίμα συγκίνησης στην απονομή του βραβείου «Αρ. Μπουγάτσου»

 

93f7b4540ea236a6b2e0ad38825c00b5_L


Σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα δόθηκε χθες το πρωί στο Λύκειο Γαργαλιάνων το πρώτο βραβείο «Αριστέα Μπουγάτσου». Το βραβείο που έχουν θεσπίσει  στη μνήμη της οι φίλοι της σπουδαίας αυτής δημοσιογράφου, θα δίνεται για 6 χρόνια, αρχής γενομένης από φέτος, στο μαθητή ή τη μαθήτρια που θα συγκεντρώσει το μεγαλύτερο γενικό βαθμό πρόσβασης για την εισαγωγή του στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Για φέτος απονεμήθηκε στην μαθήτρια Αναστασία Γκόνη – Καραμπότσου που συγκέντρωσε βαθμό πρόσβασης 18,18 στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις.

Με ιδιαίτερη συγκίνηση ο διευθυντής του σχολείου Γιάννης Κίτσος που παρέδωσε το βραβείο στη μαθήτρια, αναφέρθηκε στην Αριστέα Μπουγάτσου η οποία γεννήθηκε το 1964 στους Γαργαλιάνους και πέρασε από το σχολείο αυτό. Εκανε μια σύντομη αναφορά στο πλούσιο βιογραφικό της, τονίζοντας την ανιδιοτελή και εμπεριστατωμένη αναζήτηση που έκανε στα ρεπορτάζ και την δημοσιογραφική της έρευνα, τον ακέραιο και ανεξάρτητο χαρακτήρα της. Δυστυχώς, είπε, έφυγε πρόωρα στις 9 Φεβρουαρίου του 2013 και διάβασε ένα μικρό απόσπασμα από την μία και μοναδική συνέντευξη που είχε δώσει, μέσα από το οποίο φαίνονταν ξεκάθαρα οι αρχές που κουβαλούσε και τις οποίες είχε μεταλαμπαδεύσει η οικογένειά της.

Για μια διακεκριμένη δημοσιογράφο έκανε λόγο ο αντιδήμαρχος Ευστάθιος Ανδρινόπουλος στο σύντομο χαιρετισμό του, τονίζοντας ότι το ότι καταγόταν από τους Γαργαλιάνους τους κάνει όλους υπερήφανους.

Μιλώντας στην «Ε» η αδελφή της Γιάννα Μπουγάτσου -η οποία με συγκίνηση παρακολούθησε την εκδήλωση όπως και φίλες της δημοσιογράφου- μας είπε: «Γυρίζουμε στις ρίζες της Αριστέας, στο σχολείο που τελείωσε, με μια βράβευση στη μνήμη της, η οποία θα συνεχιστεί για άλλα 5 χρόνια. Νομίζω ότι η Αριστέα ακόμη και μετά το θάνατό της κάνει καλό σε αυτό τον τόπο. Ο κόσμος ξέρει πόσο δυναμική ήταν, πόσο τρυφερή, ευαίσθητη και όλη αυτή την ευαισθησία την έκανε δύναμη για να μπορέσει να παλέψει και να κάνει ό,τι μπορούσε καλύτερο για τον τόπο. Να βγάλει σκάνδαλα και να προσπαθήσει να βάλει το λιθαράκι στην καλυτέρευση της πολιτικής ζωής του τόπου».

Η μαθήτρια Αναστασία Γκόνη – Καραμπότσου υπογραμμίζοντας πως είναι ένα βραβείο που θα το «κουβαλά» για όλη της τη ζωή, μας είπε: «Σίγουρα είμαι πολύ συγκινημένη και για το γεγονός ότι είμαι η πρώτη που ξεκίνησε αυτό το θεσμό και για το γεγονός ότι ήταν μια συμπατριώτισσά μας που έχει καταξιωθεί στο πανελλήνιο, που η διασημότητά της δεν της επέτρεψε να απεμπολήσει τις αξίες που είχε από το σπίτι της. Οι συγγενείς και οι φίλοι της αποφάσισαν να καθιερώσουν αυτό το θεσμό για το σχολείο μας που σίγουρα αποτελεί και κίνητρο για τα παιδιά των Γαργαλιάνων να προσπαθήσουν να αγγίξουν την Αριστέα και ως άνθρωπο και ως επαγγελματία. Ηταν μια γυναίκα που καθιέρωσε την παρουσία στο χώρο της δημοσιογραφίας, που δεν δίστασε να τα βάλει με πολύ ισχυρούς ανθρώπους και αυτό αποτελεί για όλους εμάς κίνητρο και μας κάνει να θέλουμε να γίνουμε καλύτεροι».

 

 

Κ.Μπ. για την Ελευθερία