Με κάθε λαμπρότητα και επισημότητα οι Γαργαλιάνοι τίμησαν σήμερα τον πολιούχο τους Άγιο Διονύσιο Αρεοπαγίτη [εικόνες – βίντεο]

 

main
Οι Γαργαλιάνοι τίμησαν και γιόρτασαν πανηγυρικά, με λαμπρότητα και κάθε επισημότητα τη μνήμη του πολιούχου τους Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου.

Σήμερα το πρωί στον Ιερό Ναό Γενεσίου της Θεοτόκου, τελέστηκε Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου, μετά του Ιερού Κλήρου της πόλης και της περιφερείας. Πλήθος πιστών προσήλθε στον Ιερό Ναό Γενεσίου της Θεοτόκου για να προσευχηθεί και να προσκυνήσει την ιερή εικόνα.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας έγινε λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, συνοδεία της Φιλαρμονικής και μαθητών, στους κεντρικούς δρόμους, με κατάληξη την κεντρική πλατεία, όπου αναπέμφθηκαν δεήσεις.

Μετά την Απόλυση, ο Δήμος Τριφυλίας και η Δημοτική Κοινότητα Γαργαλιάνων προσέφεραν γλυκό και αναψυκτικό στους επίσημους προσκεκλημένους στην «Μπρίσκειο» Βιβλιοθήκη.

Μεταξύ άλλων, στις εκδηλώσεις διακρίναμε τον περιφεριάρχη Πέτρο Τατούλη, τον αντιπεριφερειάρχη Παναγιώτη Αλευρά, τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Παναγιώτη Κατσίβελα, τον δήμαρχο Κώστα Κόλλια, τον αντιδήμαρχο Ευστάθιο Ανδρινόπουλο, τον πρόεδρο της Δ.Κ. Γαργαλιάνων Ανδρέα Ματθιουδάκη, τον Δήμαρχο Πύλου – Νέστορος Δημήτρη Καφαντάρη, τον αντιδήμαρχο Γιάννη Κατσούλα, την Παναγιώτα Λάππα, τον Κώστα Αγγελόπουλο, τον Γιάννη Καλκαβούρα, τον Θεόδωρο Δεληγιάννη και αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. και του Π.Σ.

Χθες ξεκίνησε και το πανηγύρι των Γαργαλιάνων, που θα διαρκέσει μέχρι τα τέλη της εβδομάδας, χωρίς όμως από την πρώτη μέρα λειτουργίας του να έχουν αναπτυχθεί σε όλο το μήκος του παράγκες με πραμάτειες.

Σχετικά πρόεδρος της Δ.Κ. Γαργαλιάνων Ανδρέας Ματθιουδάκης σε δηλώσεις του σημείωσε: «Εορτάζουν οι Γαργαλιάνοι και όλη η Τριφυλία τον πολιούχο μας, τον Άγιο Διονύσιο τον Αρεοπαγίτη, και ευχόμαστε ο Άγιος να προστατεύει αυτή την πόλη, να προστατεύει την Τριφυλία».

 

Σε δηλώσεις τους ο περιφεριάρχης Πέτρος Τατούλης και ο Δήμαρχος Τριφυλίας Κ. Κόλλιας αναφέρθηκαν σε τρία μεγάλα έργα που αυτή την στιγμή είναι «προ των πυλών» της κατασκευής.

α) Σε τροχιά φαίνεται πως έχουν μπει οι διαδικασίες για την κατασκευή του Βιολογικού Καθαρισμού Γαργαλιάνων. Τελειώνει η μελέτη των Περιβαλλοντικών Όρων προκειμένου το έργο να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ. Μάλιστα ο κύριος Τατούλης δήλωσε ότι το έχει πάρει προσωπικά το θέμα.

 

β) Σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις για τον δρόμο Φιλιατρά – Γαργαλιάνοι.

 

γ) Στην τελική ευθεία η βελτίωση του δρόμου Γαργαλιάνοι – Βάλτα.

 

Ενώ μέχρι το τέλος Νοεμβρίου θα έχουν τελειώσει οι εργασίες για την βελτίωση στην γέφυρα του Λαγκουβάρδου.