Με λαμπρότητα ο εορτασμός της Αγίας Κυριακής Φιλιατρών – Περισσότερος από κάθε άλλη φορά ο κόσμος! [εικόνες]

 

main


Σήμερα 7 Ιουλίου η Εκκλησία εορτάζει και τιμά την ιερή μνήμη της αγίας μεγαλομάρτυρος Κυριακής, ενώ πανηγυρίζει ο φερώνυμος Ιερός Ναός στον οικισμό της Αγίας Κυριακής Φιλιατρών.

Με μεγαλοπρέπεια τίμησε για ακόμη μια φορά ο οικισμός της Αγίας Κυριακής, την Αγία Μεγαλομάρτυρα Κυριακή. Τη παραμονή της Εορτής 6 Ιουλίου 2016 τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετά Αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος. Μετά το πέρας του εσπερινού ακλούθησε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Αγίας προς ευλογία των κατοίκων, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Συλλόγου Φιλοπροόδων.

Πλήθος κόσμου επισκέπτεται  κάθε χρόνο το μικρό  ναό στην Αγία Κυριακή καθώς πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες πανήγυρης της περιοχής της Τριφυλίας. Στις εορταστικές εκδηλώσεις παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Σήμερα το πρωί τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Σημαντική η συνεισφορά του Εξωραϊστικού Σύλλογου Αγίας Κυριακής Φιλιατρών.

Περισσότερος από κάθε άλλη φορά ήταν φέτος ο κόσμος στον εορτασμό της Αγίας Κυριακής με τον Εξωραϊστικό Σύλλογο Αγίας Κυριακής Φιλιατρών να έχει συνεισφέρει τα µέγιστα στην μικρή τοπική κοινωνία! Είναι πολύ σημαντικό να βλέπουμε νέους ανθρώπους να ασχολούνται με τον τόπο τους, αφιλοκερδώς, και με γνώμονα να τον κάνουν πιο όμορφο και πιο προσιτό για τους επισκέπτες αλλά και τους μόνιμους κατοίκους. Πόσο μάλλον κατα τη διάρκεια του καλοκαιριού όπου οι επισκέπτες πολλαπλασιάζονται και βλέπουν μια εικόνα η οποία είναι αξιοζήλευτη!

Δείτε εικόνες:

1

2

3

4

5

6