Νέα κόντρα για τα διαδικαστικά στο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας

 

2


ΝΕΑ άγρια κόντρα στο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας χθες βράδυ, με αφορμή θέματα που έθεσαν σύμβουλοι αφού προηγουμένως είχε τοποθετηθεί αναλυτικά ο δήμαρχος Τριφυλίας, δίνοντας τις απαραίτητες εξηγήσεις.
Στα εκτός ημερήσιας διάταξης θέμα για τις περιττές ηλεκτροδοτήσεις στο Δήμο μετά από έγγραφο της ΔΕΗ καθώς δεν έχουν καταγραφεί ούτε έγινε έλεγχος αν σπαταλιέται δημοτικό ρεύμα από δημότες, έθιξε ο κ. Κατσαργύρης. Τις παράνομες ηλεκτροδοτήσεις παραδέχτηκε ο δήμαρχος με το θέμα να έχει αναλάβει ο κ. Ανδρινόπουλος για πλήρη καταγραφή.
Αργότερα θέμα για την επέκταση του βιολογικού Κυπαρισσίας στη περιοχή του Καλονερού έθεσε η Μαρία Πανουσιοπούλου, κάνοντας επίσης έκκληση για την πρόσκληση ενδιαφέροντος με ένταξη στο ΕΣΠΑ για το κτίριο της ΕΤΕ με την πρόσληψη τεχνικού συμβούλου ώστε να προχωρήσει το έργο αποκατάστασης, λέγοντας ότι το κόστος είναι περίπου 50.000 ευρώ δίνοντας το στίγμα ενδιαφέροντος της Δημοτικής Αρχής.
● Ο Γ. Μερκούρης μίλησε για τις παρακρατήσεις επιχορηγήσεων από τους Δήμους με βάση το σύμφωνο που υπεγράφη με το υπουργείο Εσωτερικών με το Δήμο να μην απορροφά ούτε ένα ευρώ. Για τους παιδικούς σταθμούς απάντησε στον Σ. Κουκούμη ότι υπάρχει καταγραφή των προβλημάτων, τα οποία αντιμετωπίζονται σε ότι αφορά τα σχολεία.
Η ΕΝΤΑΣΗ ΓΙΑ
ΤΗΝ ΕΚΦΡΑΣΗ
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ
ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ…
Τον λόγο επί προσωπικού ζήτησε εκ νέου η Μ. Πανουσιοπούλου μετά τις απαντήσεις του δημάρχου, επιμένοντας να εκφραστεί. Τότε ακολούθησε διαπληκτισμός μεταξύ Θ. Πετρόπουλου και Δημ. Μπασδάνη, όταν ο πρώτος ζήτησε να τηρείται η δημοκρατία με τον κανονισμό του Σώματος και επομένως να δοθεί ο λόγος που ζήτησε νωρίτερα η κα Πανουσιοπούλου. Η σύμβουλος μετά την φασαρία απαντά ότι αναδεικνύει θέματα του Δήμου και όχι πρωτοσέλιδα και εντυπωσιασμοί για τις εφημερίδες, καταλήγοντας ότι ο Δήμος δεν κάνει τίποτα παρά τα προβλήματα που τίθενται, ενώ προέβη σε σύσταση προς τον Πρόεδρο του Δ.Σ. ώστε να μην επαναληφθεί το φαινόμενο.

Την θέση του κ. Πετρόπουλου ασπάστηκε και ο κ. Κουκούμης θέτοντας θέμα λειτουργίας του Σώματος, ενώ ο κ. Παγάνης είπε ότι θα αποχωρήσει αν επαναληφθεί η κατάσταση. Τέλος ο Δημ. Σωτηρόπουλος είπε ότι θα καταγγείλει δημόσια τυχόν φίμωση δημοτικών συμβούλων.
ΓΙΑΝ. ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Ειδική συνεδρίαση την Τρίτη για το Νοσοκομείο

ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ένταση δημιουργήθηκε για θέματα του Νοσοκομείου που τέθηκαν από την αντιπολίτευση, η οποία παρ’ ολίγο να οδηγήσει στη ματαίωση της συνεδρίασης. Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Δημ. Σωτηρόπουλος ανέβασε τους τόνους επικρίνοντας τη Δημοτική Αρχή και προέτρεψε σε αποχώρηση. Μπροστά στο ενδεχόμενο ματαίωσης της συνεδρίασης αφού οι σύμβουλοι της μειοψηφίας βγήκαν έξω, μετά από πυροσβεστική παρέμβαση του δημάρχου και του προεδρείου, συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί την Τρίτη ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το Νοσοκομείο και έτσι επανήλθαν οι σύμβουλοι και ηρεμία στη συνεδρίαση.