Ξεκινούν τη Δευτέρα τα μαθήματα της Σχολής Εθελοντών Σαμαρειτών στην Καλαμάτα

 

12ac5f9cd9a36778268af59027f19f9e_L


Τα μαθήματα για την εκπαιδευτική σειρά 2013-2014 του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, στο περιφερειακό τμήμα Καλαμάτας, ξεκινούν τη Δευτέρα 21/10/2013.

 Το πρόγραμμα εκπαίδευσης της Σχολής Σαμαρειτών και Διασωστών  του Σώματος Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, είναι το πληρέστερο που υπάρχει στην χώρα μας σε επίπεδο εθελοντικών οργανώσεων παρόμοιου αντικειμένου και δράσης.
Οι Σχολές Σαμαρειτών και Διασωστών του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ξεκινούν κάθε Οκτώβριο, ενώ εγγραφές γίνονται όλο το χρόνο.
Το πρόγραμμα υλοποιείται σε δίωρα μαθήματα, κάθε Δευτέρα και Τετάρτη (απογευματινές ώρες), με εξαίρεση τις πόλεις όπου οι εμπορικοί σύλλογοι διατηρούν τα καταστήματα ανοικτά εκείνες τις μέρες.
Συνολικά, η βασική εκπαίδευση έχει διάρκεια 15 μήνες, κατά τη διάρκεια της οποίας εκτός από τα μαθήματα (θεωρητικά και πρακτικά), οι εκπαιδευόμενοι εξασκούνται στα Τ.Ε.Π. των δημόσιων νοσοκομείων ή Κέντρων Υγείας και παράλληλα συμμετέχουν στις δράσεις του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (καλύψεις, αποστολές κ.ά.) με σκοπό την απόκτηση εμπειρίας.
Η Σχολή Σαμαρειτών και Διασωστών προετοιμάζει τους επόμενους Εθελοντές Διασώστες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.
Πληροφορίες: Κεφάλα 5 Καλαμάτα
Τηλέφωνο: 27120 88313
Κινητό: 6945 694910
site: www.samarites.gr