Ξερίζωσαν καρπούζια από μποστάνι στον Αγρίλη

 

7654997c2cffe1b5895b8e51aeebd139_L


Τα καρπούζια μέσα από μποστάνι ξερίζωσαν άγνωστοι στην περιοχή του Αγρίλη το βράδυ του Σαββάτου προς Κυριακή. Το πρωτοφανές για την περιοχή συμβάν διαπιστώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής από τον ιδιοκτήτη, κάτοικο Φαρακλάδας, όταν πήγε να ποτίσει την καλλιέργειά του, στην περιοχή Λιθαρορίξη.

Εκπληκτος διαπίστωσε ότι σε 4 μεγάλες σειρές σε μια έκταση περίπου 2 στρεμμάτων είχαν κοπεί όλες οι ρίζες των καρπουζιών με σειρά και τα φυτά είχαν ήδη μαραθεί.

Αμέσως ειδοποίησε την Αστυνομία και άνδρες από το Α.Τ. Κυπαρισσίας έφτασαν στο σημείο προσπαθώντας να βρουν μια άκρη για το πρωτοφανές αυτό περιστατικό. Ο ιδιοκτήτης υπέβαλε μήνυση κατά αγνώστων, ενώ οι έρευνες στρέφονται σε άτομα που είχαν πιθανόν  διαφορές με τον ιδιοκτήτη.

Αυτό που διαπιστώθηκε είναι πως αυτός ή αυτοί που προέβησαν σε αυτή την πράξη είχαν χρησιμοποιήσει πριόνι για να κόψουν τις ρίζες των φυτών, ενώ σε αρκετά σημεία είχαν κόψει και το λάστιχο άρδευσης. Αν υπολογίσει κανείς τα έξοδα καλλιέργειας η ζημιά ανέρχεται σε 2.000 ευρώ περίπου, ενώ το ποσό αυτό ανεβαίνει σημαντικά καθώς θα πρέπει να συμπεριληφθεί και το χαμένο προσδοκώμενος όφελος από την συγκομιδή, που θα γινόταν περίπου σε ένα μήνα.

Κ.Μπ.

 

eleftheriaonline.gr