Οι Γιατροί του Κόσμου στα Φιλιατρά – Μεγάλη ανταπόκριση από τους γονείς! [εικόνες]

main


Υγειονομική ανάσα σε παιδιά οικογενειών που είναι εκτός συστήματος δημόσιας υγείας προσέφεραν στα Φιλιατρά σήμερα το πρωί, Σάββατο 23 Μαΐου, οι Γιατροί του Κόσμου. Οι υπηρεσίες που αφορούσαν παθολογικές και οδοντιατρικές εξετάσεις προσφέρθηκαν δωρεάν, ενώ ειδικά για τις οδοντιατρικές εξετάσεις βρέθηκε ειδικό όχημα βαν.

11

Το κλιμάκιο των Γιατρών του Κόσμου που βρέθηκε στα Φιλιατρά προσέφερε δωρεάν παιδιατρικές και παιδο-οδοντιατρικές υπηρεσίες αλλά και εμβολιασμό σε παιδιά που δεν έχουν πρόσβαση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Μάλιστα η συμμετοχή του κόσμου κρίνεται από τους ίδιους τους γιατρούς ικανοποιητική!

22

Στόχος της παρέμβασης, όπως οι ίδιοι οι γιατροί τόνισαν, ήταν να προσφερθούν υπηρεσίες σε παιδιά που αντιμετωπίζουν δυσκολία πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας είτε για οικονομικούς είτε για κοινωνικούς λόγους.

Ο οδοντίατρος κ. Πέτρος Ματθαίου, μίλησε στο gargalianoionline για την ιατρική φροντίδα της οποίας θα τύχουν τα παιδιά τα οποία θα επισκεφθούν την κινητή μονάδα. Όπως μας είπε, το πρόγραμμα αυτό λειτουργεί κατα βάση στην Aθήνα, στο «Ανοιχτο Πολύϊατρείο» των Γιατρών του Κόσμου, όπου εκεί δεχόμαστε καθημερινά 200 ασθενείς. Στο Πολύϊατρείο  κάνουμε και θεραπείες, ενώ εδώ στα Φιλιατρά κάνουμε μόνο έλεγχο και ενημέρωση. Το πρόγραμμα αυτό λειτουργεί εδώ και ένα χρόνο, ενώ οι Γιατροί του Κόσμου εδώ και 25 χρόνια. Κάποια Σαββατοκύριακα γυρνάμε όλη την Ελλάδα σε συγκεκριμένες αποστολές, οπουδήποτε μας καλέσουν.
33

Η παιδιατρος κα. Μαρίζ Μαρκοπούλου μιλώντας στο gargalianoionline ανέφερε πως είναι στους Γιατρούς του Κόσμου εννέα χρόνια και βρίσκεται στο Πολύϊατρείο των Γιατρών στην Αθήνα. Όπως μας είπε, είναι η πρώτη φορά που πάει σε αποστολή εκτός Αθηνών, το έργο αυτό την ευχαριστεί και αισθάνεται πολύ όμορφα με τους συναδέλφους της, ενώ δήλωσε ευχαριστημένη από την ανταπόκριση του κόσμου.

44

Οι Γιατροί του Κόσμου θα βρίσκονται στα Φιλιατρά και το πρωί της Κυριακής. Η διήμερη δράση στα Φιλιατρά διοργανώνεται από τους Γιατρούς του Κόσμου σε συνεργασία με το Δήμο Τριφυλίας. Η επιλογή των Φιλιατρών έγινε καθώς στους Γαργαλιάνους στο Κ.Υ. υπάρχει παιδίατρος, όπως παιδίατρος υπάρχει και στο Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας. Έτσι οι πολίτες των Φιλιατρών είχαν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να εξεταστούν τα παιδιά τους από παιδίατρο στην πόλη τους.