Ολυμπία Οδός: H εταιρεία «Τέρνα» αντί να προσλαμβάνει… απολύει εργαζόμενους!

 

1_82_0_0


Το παιχνίδι των εντυπώσεων έχει χαθεί από καιρό και οι εργολάβοι συνεχίζουν να ρίχνουν λάδι στη φωτιά. Όχι μόνο γιατί δεν δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας όπως επιδιώκει η κυβέρνηση αλλά διώχνοντας ακόμη και αυτούς που είχαν προσλάβει για τα “μερεμέτια» των οδικών έργων στην Ολυμπία Οδό μέχρι να αναθεωρηθούν οι συμβάσεις.

Το υπουργείο Υποδομών συνεχίζει να τηρεί σιγή ιχθύος για την πορεία αναθεώρησης των οδικών έργων που αναμένεται να μεταφερθούν ως έργα-γέφυρες στο νέο ΕΣΠΑ, επιβεβαιώνοντας ότι είναι αδύνατο με τα χρονοδιαγράμματα που τηρούνται να ολοκληρωθούν στα τέλη του 2015.

Την ίδια στιγμή στην Ολυμπία Οδό (κατασκευάζει την Κορίνθου -Πατρών), η οποία έγινε ο προπομπός της επανεκκίνησης των εργοταξίων τον περασμένο Απρίλιο, με μια επιχείρηση -φιάσκο, οι εργολάβοι αντί να προσλαμβάνουν προσωπικό, απολύουν και από το “απόθεμα”.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες τις προηγούμενες μέρες η Τέρνα η οποία συμμετέχει στην παραχώρηση αλλά και την κατασκευή του έργου ανακοίνωσε περίπου 30 απολύσεις από το εργοτάξιο που λειτουργεί στο Κόρινθος -Κιάτο.

Πηγές στην εταιρεία σημείωναν ότι οι απολύσεις είναι επιβεβλημένες από τη στιγμή που δεν έχουν κλείσει εκκρεμότητες με την διεύθυνση της κοινοπραξίας, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα επαναπροσληφθούν εφόσον υπερπηδηθούν τα εμπόδια.

Η Τέρνα, συμμετέχει με 17% στην παραχώρηση του έργου έχοντας εκτός από το “Κόρινθος – Κιάτο” και ένα μεγάλο κομμάτι μετά την Πάτρα. Επειδή με βάση την συμφωνία που έχει γίνει με το δημόσιο το κομμάτι αυτό θα εξαιρεθεί από την παραχώρηση είναι σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση προκειμένου να ξαναμοιραστεί το έργο χωρίς να αλλάζει η μετοχική σύνθεση του έργου.

newsmoney.gr