Οξεία κριτική στον Αλέξη Τσίπρα άσκησε από την Καλαμάτα η Φώφη Γεννηματά

26-20380117343215-750x400


 

Υψώνοντας τους τόνους και χρησιμοποιώντας σκληρές εκφράσεις (όπως ψέματα και ψευτοπαλληκαρισμούς), η Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας άσκησε οξεία κριτική στον Αλέξη Τσίπρα, εξηγώντας γιατί απέρριψε την πρόταση του πρωθυπουργού για διάλογο και συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων.

«Επεσήμανα στη συνάντησή μου με τον κ.Τσίπρα, ότι αφού μας έβαλε τη θηλιά στο λαιμό, συνεχίζει να πουλάει ψεύτικες ελπίδες. Από όλη την Ελλάδα μου έρχονται μηνύματα. «Καλά του τα πες». Δεν έκανα τίποτε περισσότερο από το να μεταφέρω το κοινό αίσθημα», είπε η κ. Γεννηματά προσθέτοντας ότι «ο κ. Τσίπρας πρόδωσε τους προοδευτικούς πολίτες που τον εμπιστεύθηκαν», ενώ στη συνέχεια τόνισε: «Τώρα που χάνει το έδαφος κάτω από τα πόδια του, εμφανίζεται υποδυόμενος την «κυβερνώσα Αριστερά», καλώντας μάλιστα με πατερναλιστικό ύφος σε δήθεν προοδευτικά μέτωπα. Πρόκειται για μια ακόμα επίδειξη πολιτικού κυνισμού, για τον ίδιο και το ετερόκλητο μόρφωμα νομής της εξουσίας».

Σύμφωνα με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κι επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ο Αλέξης Τσίπρας:

  • «Αλυσοδένει τη χώρα σε πολύχρονη επιτροπεία και διαρκή λιτότητα, με παράλληλη εκχώρηση του εθνικού πλούτου για 99 χρόνια.
  • Συνυπάρχει αρμονικά με τον ακροδεξιό κυβερνητικό εταίρο που καμαρώνει για τη ρατσιστική ιδεολογία του και για τις αλαζονικές και ωμές παρεμβάσεις του στη δικαιοσύνη.
  • Συγκαλύπτει πεισματικά τις ευθύνες της διακυβέρνησης 2004-2009 για την κρίση και χρησιμοποιεί γνωστά και «μη εξαιρετέα» στελέχη της για κομματικό έλεγχο στον «σκληρό πυρήνα» του κράτους.
  • Διχάζει τους Έλληνες, υπονομεύει τους θεσμούς, επιστρέφει στις καταδικασμένες πολιτικές των πελατειακών σχέσεων και επιχειρεί να επιβάλει σύστημα διαπλοκής στα ΜΜΕ».

«Ας μην ματαιοπονεί λοιπόν. Δεν βρισκόμαστε στην χώρα των λωτοφάγων. Θα ηττηθούν στις εκλογές με εκκωφαντικό τρόπο», συμπλήρωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Η Φώφη Γεννηματά ζήτησε με τη στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ την καθοριστική ενίσχυση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης γιατί «η ήττα των ΣΥΡΙΖΑ /ΑΝΕΛ δεν πρέπει να αποτελέσει ήττα ούτε των ιδεών και αξιών της αριστεράς, αλλά ούτε να αφήσει ζωτικό χώρο για συντηρητική παλινόρθωση».

«Το σημερινό αποτυχημένο μοντέλο των αδύναμων κυβερνήσεων συνεργασίας δεν μας αφορά γιατί δεν μπορεί να δώσει λύση στη χώρα και προοπτική πραγματικής ελπίδας στους πολίτες», κατέληξε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Πολιτικές παρουσίες με νόημα

Αίσθηση προκάλεσε η παρουσία στην ημερίδα του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη, που συνοδευόταν από την αντιπεριφερειάρχη Ντίνα Νικολάκου, ενώ στην πρόσκληση ανταποκρίθηκε και ο δήμαρχος Καλαμάτας Παν. Νίκας. Παρόντες στην ημερίδα ήταν και ο βουλευτής Λακωνίας Λεωνίδας Γρηγοράκος, ο οποίος  επανεντάσσεται πλήρως στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, ο βουλευτής Αργολίδας και μέλος της Επιτροπής συγκρότησης του προγράμματος Γιάννης Μανιάτης. Μετά από πολύ καιρό έδωσε το παρών σε εκδήλωση και ο πρ. υφυπουργός και βουλευτής Μεσσηνίας Δημ. Κουσελάς, ο οποίος δήλωσε με νόημα ότι «η πολιτική δεν αποτελεί ποτέ παρελθόν», απαντώντας σε ερώτηση για τυχόν πολιτική επιστροφή του.