Ο Δήμος «έπεσε» από το ποδήλατο… και κάνει ότι δεν ξέρει τίποτα!

1


Δεν πείθει η απάντηση του δήμου Τριφυλίας για τα… ξεχασμένα χρηματικά έπαθλα του ποδηλατικού αγώνα στην Κυπαρισσία.

Με δελτίο τύπου που απέστειλε ο δήμος Τριφυλίας, πριν λίγη ώρα, με τίτλο «περί χρηματικών επάθλων στη διοργάνωση Kyparissia Urban Downhill Race» προσπαθεί να «δικαιολογήσει» την μη καταβολή των χρηματικών επάθλων στους τρεις πρώτους νικητές του αγώνα ρίχνοντας ευθύνες σε τρίτους… οι οποίοι προσπαθούν να «εκδηλώσουν» την δυσαρέσκεια τους και να υποβαθμίσουν την επιτυχημένη και θεαματική εκδήλωση….

Το gargalianoionline με χθεσινό του δημοσίευμα αναφέρθηκε στο θέμα αυτό καθώς τόσο οι αθλητές που έλαβαν μέρος, όσο και φιλικά τους πρόσωπα «έκραξαν» τον Δήμο Τριφυλίας, ο οποίος προκήρυξε τον αγώνα, για το ότι δεν δόθηκαν τα χρηματικά έπαθλα. Αν διαβάσει κάποιος προσεκτικά την προκήρυξη των αγώνων από το δήμο Τριφυλίας, η οποία υπάρχει ολόκληρη παρακάτω, λέει ξεκάθαρα πως για τους τρεις πρώτους νικητές του αγώνα υπάρχουν έπαθλα.

Το δελτίο τύπου του Δήμου Τριφυλίας αναφέρει τα εξής:

Το Σάββατο  6 & την Κυριακή 7 Μαΐου 2017 διοργανώθηκε ο 1ος  ποδηλατικός αγώνας τεχνικής κατάβασης  «Kyparissia Urban Downhill Race», στην πόλη της Κυπαρισσίας με επιτυχία. Οι δαπάνες της διοργάνωσης αναφέρονται αναλυτικά στην υπ’ αριθμ. 130/2017 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και εξ αυτής δεν προβλέπεται η υποχρέωση του Δήμου για την απονομή χρηματικών επάθλων. Ως εκ τούτου οι παροχές και υπηρεσίες του Δήμου προς τους αθλητές ήταν σαφείς εξ αρχής.

Τα δημοσιεύματα περί «κραξίματος» του Δήμου αποτελούν την εκδήλωση δυσαρέσκειας αυτών, που δεν μπορούν να αποδεχθούν ότι ο Δήμος ενήργησε και ενεργεί νόμιμα, ήταν συνεπής στις δεσμεύσεις του και έφερε εις πέρας με ασφάλεια και επιτυχία μια θεαματική αθλητική διοργάνωση.    

Ο Δήμος θα επανεξετάσει τη συνεργασία του με άλλους φορείς.


Η απάντηση του gargalianoionline

Η ευθύνη και η αξιοπιστία του Δήμου Τριφυλίας που προκήρυξε τον αγώνα «Kyparissia Urban Downhill Race» Open αγώνα κατάβασης στην πόλη της Κυπαρισσίας, ο οποίος διεξήχθη στις 6-7 Μαΐου 2017, δεν έπρεπε να εξαντλείται μόνο σε φωτογραφήσεις και χαιρετισμούς αλλά να φτάνει από την αρχή μέχρι το τέλος. Η αρχή έγινε με την «ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ-ΑΓΩΝΑ-DOWNHILL» όπως ήταν ο τίτλος του που στάλθηκε στα mails των ΜΜΕ στις 2/5/2017 και ώρα 12:06 πμ.
H προκήρυξη έγραφε τα εξής:
0 1 2
Στις 4/5 ήρθε άλλο mail από τον Δήμο Τριφυλίας με την αφίσα του αγώνα, ενώ μετά τον αγώνα ο Δήμος Τριφυλίας έστειλε άλλο mail με τα αποτελέσματα και φωτογραφίες.

Στα ΜΜΕ ήρθε η πληροφορία από αθλητές που συμμετείχαν στον αγώνα ότι στους τρεις πρώτους δεν δόθηκαν τα χρηματικά έπαθλα και στο facebook αθλητές και φιλικά τους πρόσωπα «έκραξαν» τον Δήμο Τριφυλίας ο οποίος προκήρυξε τον αγώνα για το ότι δεν δόθηκαν τα χρηματικά έπαθλα. Αυτό το έγραψαν και τα ΜΜΕ. Οι αθλητές και τα ΜΜΕ δεν μπορούν να γνωρίζουν συμφωνίες σε κλειστές πόρτες και σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις για τη διοργάνωση.

Ο Δήμος Τριφυλίας προκήρυξε τον αγώνα και ο Δήμος Τριφυλίας είχε και έχει την ευθύνη.

Απέσπασαν συγχαρητήρια για τον αγώνα αλλά έφαγαν και «κράξιμο» για το ότι δεν δόθηκαν τα χρηματικά έπαθλα.

Τα ΜΜΕ δεν είχαν να κάνουν με κανέναν φορέα που απ’ ότι γράφει η προκήρυξη δεν υπήρχε άλλος φορέας, αλλά ο Δήμος Τριφυλίας προκήρυξε τον αγώνα και τα τηλέφωνα και ονοματεπώνυμο του Δήμου Τριφυλίας – Τηλ. επικοινωνίας 2761360033 /6948258958 Στυλιανού Φωτεινή Υπ/νη Δημ. Σχέσεων & Επικοινωνίας Δήμου Τριφυλίας, έγραφαν όλα τα Δελτία του Δήμου Τριφυλίας.

Εμείς πάντως την παραπάνω απάντηση την βλέπουμε καλοπροαίρετα… καθώς πολύ συχνά η αποστολή μεταμεσονυκτίων δελτίων τύπου εγκυμονεί και κινδύνους!