Ο δρόμος Βάλτα – Γαργαλιάνοι έχει την δική του ιστορία… «στις ελληνικές καλένδες»

 

endiaferon


Ύστερα κύλησε ο καιρός κι η ιστορία…

Στασιμότητα παρατηρείται από την πλευρά της Περιφέρειας Πελοποννήσου για το πολύπαθο έργο που αφορά την βελτίωση του δρόμου Βάλτα – Γαργαλιανοι. Μάλιστα, κάθε φορά που συνεδριάζει το ΠεΣυ περιμένουν να δουν αν ανάμεσα στα θέματα της ημερίσιας διάταξης συμπεριλαμβάνεται και η καλοκαιρινή εξαγγελία που έγινε στο πανήγυρι του χωρίου… αλλά μάταια έως τώρα!

Η εξαγγελία του έργου έγινε κατά τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων για τον πολιούχο της Βάλτας, Άγιο Παντελεήμων, όπου τότε η Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη προανήγγειλε την χρηματοδότηση των εργασιών, σε σύντομο χρονικό διάστημα όπως είχε αναφέρει τότε, για τη βελτίωση του πολύπαθου δρόμου Γαργαλιάνοι – Βάλτα, τονίζοντας μάλιστα πως δεν πρόκειται για πολιτική δέσμευση ή ρουσφέτι. Μάλιστα, το ποσό που είχε διαρρεύσει τότε όσον αφορά το κόστος των εργασιών ήταν της τάξεως των 400.000 ευρώ.

Η κα. Αλειφέρη στο πλαίσιο των εορτασμών του πολιούχου των Γαργαλιάνων Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτη, στις 3 Οκτωβρίου, επανήλθε στην παραπάνω δέσμευση αναφέροντας τα εξής: «Άμεσα θα προχωρήσει και το έργο για το Βάλτα – Γαργαλιάνοι το οποίο πράγματι είναι ένα τμήμα το οποίο είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο, και παρότι δεν ανήκει στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο είναι απόφαση της Περιφερειακής Αρχής να το χρηματοδοτήσει και αυτό το έργο γιατί είναι εξαιρετικά σημαντικός άξονας και επικίνδυνος για την περιοχή».

Γεγονός είναι, πάντως, πως ενώ βρισκόμαστε κοντά στα μέσα Νοεμβρίου το έργο δεν έχει φτάσει σε «ώριμο» σημείο, κάτι που σημαίνει πως κρατάμε τις επιφυλάξεις μας όσον αφορά την δημοπράτησή του και έναρξή του… μπορεί να έρθει η άνοιξη του 2018 ή ακόμη και το καλοκαίρι του 2018 προκειμένου να ξεκινήσουν να τρέχουν οι διαδικασίες.

Μακάρι να διαψευστούμε εμείς και να αποδειχτούν αβάσιμες οι επιφυλάξεις μας.

  • Σταφιδοπαραγωγος Τριφυλλιος

    ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΓΙΑΤΙ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΠΝΟΣ.