«Πήραν φωτιά» τα τζάκια στην Αρκαδία

 

tzaki-660_3


Πρώτη Κυριακή του Οκτώβρη η χθεσινή και κυριολεκτικά τα τζάκια πήραν φωτιά. Ο καπνός από τις καμινάδες μαρτυρούσε ότι δεν είναι λίγοι αυτοί που προτίμησαν να μείνουν μέσα και να εγκαινιάσουν το τζάκι τους, για φέτος. Μιας και αυτός ο καιρός παραπέμπει περισσότερο σε χειμώνα παρά σε Φθινόπωρο έτσι όπως τον είχαμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια.

Η χαμηλή θερμοκρασία χθες το βράδυ, ανάγκασε τους Τριπολιτσιώτες να ανάψουν τα air-conditions, τις ηλεκτρικές σόμπες και όποια άλλη συσκευή διέθετε ο καθένας προκείμενου να αντιμετωπίσουν αυτή την απότομη αλλαγή της θερμοκρασίας η οποία έγινε αισθητή. Η προμήθεια πετρελαίου δεν έχει ξεκινήσει ακόμα, αλλά και να αρχίσει δεν νομίζω να είναι πολύ αυτοί που θα φουλάρουν από τώρα μιας και η τιμή που θα φτάσει το λίτρο ακούγεται τσιμπημένη στο 1,30.

Όσοι είχαν προνοήσει και είχαν γεμίσει τις αποθήκες τους με ξύλα, το σαββατοκύριακο ήταν ιδανικό να ανάψουν το τζάκι τους. Τώρα όσοι δεν έχουν προλάβει να εφοδιαστούν πρέπει να το κάνουν άμεσα αφού τις επόμενες μέρες ο καιρός θα τους κάνει το χατίρι μιας και η θερμοκρασία δείχνει να αναβαίνει.

arcadiaportal