Παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις ζητεί ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας

 

epimelitirio_0


Με επιστολή του στον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Δημήτρης Μανιάτης, ζητεί τη μετάθεση της ημερομηνίας λήξης για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.

 

Αναλυτικά η επιστολή του αναφέρει τα εξής:

«Οπως γνωρίζετε, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 22, του άρθρου 72, του Ν.4172/2013, η διαδικασία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος του φορολογικού έτους 2014, διεξάγεται από την 1η Φεβρουαρίου έως την 30ή Ιουνίου 2015 ηλεκτρονικά, δηλαδή σε χρόνο 150 ημερών όπως ορίζει ο νόμος.

Επειδή η ηλεκτρονική εφαρμογή για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων εισοδήματος νομικών και φυσικών προσώπων άνοιξε μόλις 45 ημέρες πριν την προθεσμία λήξης που είναι η 30ή Ιουνίου 2015, εκ των πραγμάτων είναι φύσει αδύνατον να υποβληθούν εγκαίρως, σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.

Προς τούτο σας παρακαλούμε θερμά όπως εξετάσετε το αίτημά μας για μετάθεση της ημερομηνίας λήξης υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, για εύλογο χρονικό διάστημα, αντίστοιχο αυτού της καθυστέρησης έναρξης, ώστε να πραγματοποιηθεί ομαλά και χωρίς προβλήματα η υποβολή τους».