Παρελθόν ο «βραχνάς» της νταλίκας – Έτοιμη η συνδετήρια οδός μεταξύ ΕΟ Πύργου-Κυπαρισσίας και ΕΟ Πύργου-Ολυμπίων

PYRG_KYPAR-696x358


«Ανάσα» αναμένεται να πάρει ο Πύργος όσον αφορά το κυκλοφοριακό του, καθώς εδώ και μερικές ημέρες έχει δοθεί ανεπίσημα στην κυκλοφορία η συνδετήρια οδός μεταξύ της Ε.Ο. Πύργου-Κυπαρισσίας και Ε.Ο. Πύργου-Αρχαίας Ολυμπίας, από τη θέση Κολιρέικες Παράγκες, ύστερα από σχετική συνεννόηση του δήμου Πύργου και της Αστυνομίας.

Χθες ο δήμαρχος Πύργου, Γαβρίλης Λιατσής, μαζί με την Αν. Διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών κα Σοφία Γούργουρα έκαναν αυτοψία στο έργο ανακατασκευής του δρόμου που συνδέει τις δύο Εθνικές Οδούς και έκαναν λόγο για… επούλωση μια πληγής για τον Πύργο.

«Ήταν μια πληγή αγιάτρευτη για την πόλη μας, γιατί έφερνε όλα τα αυτοκίνητα μεγάλου  κυβισμού μέσα στον Πύργο. Δεν έχει παραδοθεί το έργο ακόμα, έχει εκτελεστεί αλλά όχι ακριβώς σύμφωνα με τη μελέτη, διότι έγιναν περικοπές λόγω οικονομικών δεδομένων. Το έργο εκτελέστηκε από τον δήμο του Πύργου και χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια. Πισεύω ότι θα αντέξει στο χρόνο και θα είναι έργο του οποίου θα φανούν γρήγορα οι ευεργετικές δυνατότητες για λογαριασμό της πόλης μας», δήλωσε ο δήμαρχος Πύργου, Γαβρ.Λιατσής, προσθέτοντας ότι με τη σηματοδότηση που θα γίνει, όλα τα βαριά οχήματα θα οδηγούνται από αυτόν τον δρόμο προς την Ε.Ο. Πύργου-Πατρών.

«Έτσι η πόλη μας θα φύγει από τη μεγάλη όχληση που είχε από τα βαριά οχήματα και τις περιπέτειες που είχαν οι οδηγοί μπαίνοντας σε μια πόλη που δεν μπορούσαν τελικά να βγουν», σχολίασε ο κ.Λιατσής.

Η κα Γούργουρα ανέφερε πως το έργο εκτελέστηκε εντός του προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος και ρίσκεται στην τελική του περαίωση, καθώς απομένουν κάποιες λίγες εργασίες.

«Δόθηκε ήδη στην κυκλοφορία ο δρόμος κατόπιν συνεννόησης με την αστυνομία και σύντομα θα ολοκληρωθεί και θα γίνουν οι απαραίτητες προβλεπόμενες σημάνσεις», είπε η κα Γούργουρα.

Ανακουφίζεται κυκλοφοριακά ο Πύργος

Ο συγκεκριμένος δρόμος είναι ο μοναδικός που ενώνει, εκτός κατοικημένης περιοχής, τις δύο Εθνικές οδούς και η χρήση του εξυπηρετεί την κυκλοφορία βαρέων και μη οχημάτων με κατεύθυνση τη νότια Ηλεία, τη Μεσσηνία ή τη νέα Εθνική Οδό Καλαμάτας-Τρίπολης-Κορίνθου («Μορέας»).

Η εναλλακτική διέλευση είναι μέσα από την πόλη του Πύργου με τα γνωστά προβλήματα επιβάρυνσης και της υπεραστικής κυκλοφορίας και του οικιστικού ιστού. Ο δρόμος είχε κατασκευαστεί πριν από 20 χρόνια περίπου, χωρίς όμως τις προδιαγραφέςεθνικής οδοποιίας, ανάγκες της οποίας εξυπηρέτησε στη συνέχεια, με αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρές φθορές εξαιτίας της «βαριάς» κυκλοφορίας.  Με την εκτέλεση του έργου ολοκληρώθηκε η ανακατασκευή της οδού, η ενίσχυση της υπόβασής της και η άρση των χαρακτηριστικών επικινδυνότητάς της.

patrisnews.com