ΚυπαρισσίαΤοπικά Νέα

Προετοιμασίες στην Κυπαρισσία για το μοναδικό παζάρι αντικών και παλαιών αντικειμένων

κυπ


Έχουν ξεκινήσει στην Πάνω Πόλη της Κυπαρισσίας, στο μεγάλο καλντερίμι, οι εργασίες για την πραγματοποίηση του μοναδικού στην ευρύτερη περιοχή παζαριού αντικών και παλαιών αντικειμένων, το οποίο φέτος διοργανώνεται από το Σύλλογο για την Προστασία και Αναβίωση της Πάνω Πόλης Κυπαρισσίας. Όπως δήλωσε στην KalamataJournal ο πρόεδρος του Συλλόγου, Γιάννης Σταθόπουλος, στο παζάρι θα λάβουν μέρος περίπου 25 επαγγελματίες, όσοι και τα προηγούμενα χρόνια, οι οποίοι θα προσφέρουν στο κοινό για πώληση εξαιρετικού γούστου αντικείμενα, ιστορικής αξίας, χρηστικά και σε τιμές προσιτές. Ο Γιάννης Σταθόπουλος απεύθυνε κάλεσμα στους Καλαματιανούς, σε όλους τους Μεσσηνίους και ευρύτερα τους κατοίκους της Πελοποννήσου να προσέλθουν στην Κυπαρισσία, διαβεβαιώνοντας ότι θα εντυπωσιαστούν από το παζάρι, ενώ θα περάσουν υπέροχες στιγμές στην ιστορική Αρκαδιά, με το μοναδικό της ηλιοβασίλεμα, τα θαυμάσια καταστήματά της, τη γραφική Πάνω Πόλη, την εξαιρετική θάλασσα…

Ο κ. Σταθόπουλος σημείωσε ότι οι πρώτοι επαγγελματίες αναμένονται στην Κυπαρισσία, προκειμένου να στήσουν τα αντικείμενά τους στα κιόσκια, την Πέμπτη, ενώ το παζάρι θα ξεκινήσει τη Δευτέρα και θα διαρκέσει μέχρι την άλλη Κυριακή 13 Αυγούστου.

Για το γεγονός ότι το παζάρι φέτος συνδιοργανώνει (με το Δήμο Τριφυλίας) ο Σύλλογος για την Προστασία και Αναβίωση της Πάνω Πόλης Κυπαρισσίας, αντί για το Πρόγραμμα για την Προστασία και Αναβίωση της Παλιάς Πόλης της Κυπαρισσίας, που αποχώρησε, ο κ. Σταθόπουλος σημείωσε: «Αισθανόμαστε μια μικρή δικαίωση για το γεγονός ότι η οργάνωση του παζαριού επανέρχεται στο Σύλλογο, ο οποίος ήταν αυτός που το εμπνεύστηκε, το ξεκίνησε, το πραγματοποίησε μέχρι το 2008. Εμείς στο Σύλλογο σε κάθε περίπτωση είμαστε εθελοντές, δεν είμαστε επαγγελματίες και δεν προσδοκούμε κανένα όφελος με το ασχοληθούμε, να βελτιώσουμε την καθημερινότητα και να ομορφύνουμε περιοχή μας. Έτσι λοιπόν όταν μας δίνεται η ευκαιρία να κάνουμε κάτι το κάνουμε, ανεξάρτητα της ύπαρξης μιας πικρίας. Εξάλλου δεν έχουμε να χωρίσουμε κάτι με κανένα. Ο στόχος είναι κοινός, είμαστε μια μικρή επαρχιακή πόλη την οποία προσπαθούμε να κρατήσουμε ζωντανή και το χειμώνα και το καλοκαίρι, με τις εκδηλώσεις που διοργανώνουμε».
Στ.Μ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button