Προσεχώς σε διαβούλευση οι χώροι για τις μονάδες ολοκληρωμένης διαχείρισης

 

04a81477cdb9f46ad986aa36d8057da4_L


Το προσεχές χρονικό διάστημα θα γνωστοποιηθούν και θα τεθούν σε διαβούλευση οι χώροι που θα προταθούν από την ανάδοχο εταιρία ΤΕΡΝΑ, προκειμένου να εγκατασταθούν οι μονάδες ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο.

Αυτό ανέφερε, μεταξύ άλλων, με δηλώσεις της στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης την Πέμπτη, η αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Πελοποννήσου Ντίνα Νικολάκου, η οποία παράλληλα διέψευσε το γεγονός ότι έχει γίνει πρόταση για συγκεκριμένη έκταση στην περιοχή του χωριού «Γέφυρα» Μεγαλόπολης.

Η κ. Νικολάκου τόνισε για άλλη μια φορά την άποψη που υιοθετεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου, περί μη περαιτέρω περιβαλλοντικής επιβάρυνσης της Μεγαλόπολης, άποψη την οποία θα εισηγηθεί στο υπουργείο Περιβάλλοντος, που έχει την ευθύνη της τελικής απόφασης για την αδειοδότηση της εγκατάστασης των μονάδων ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων. Η αντιπεριφερειάρχης σημείωσε επίσης ότι, μαζί με τη συνολική πρόταση της αναδόχου εταιρείας, θα προταθούν και εναλλακτικές θέσεις εγκατάστασης των μονάδων.

Οσον αφορά το θέμα που σχετίζεται με την παράταση της μεταφοράς των απορριμμάτων Τρίπολης και Ερμιονίδας στο ΧΥΤΑ Φυλής, η κ. Νικολάκου ανέφερε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα συνεργαστεί με τους δήμους, ώστε να μην ξαναϋπάρξουν οι τραγικές εικόνες με τα σκουπίδια στην Τρίπολη και στην Ερμιονίδα.

 

drt915