Προφυλακίσθηκαν οι 2 δουλέμποροι για τους λαθρομετανάστες της Μεθώνης

 

Καταγραφή


Στον Ανακριτή Καλαμάτας απολογήθηκαν χθες μέχρι αργά το απόγευμα οι δύο αλλοδαποί που κατηγορούνται για την παράνομη μεταφορά 109 λαθρομεταναστών στα παράλια της Μεθώνης.

Μετά τις απολογίες τους και οι δύο κρίθηκαν προφυλακιστέοι, ενώ οι αρχές αναζητούν ακόμα δύο άτομα. Τα ένα που ήταν μαζί με τους δύο δουλέμπορους και έκαναν τη μεταφορά και άλλον ένα άτομο που με αυτοκίνητο τους περίμενε στην  ακτή για να διαφύγουν.

Τελικά κατάφερε με το αυτοκίνητο να διαφύγει μόνο ο ένας δουλέμπορος. Οι δουλέμποροι εγκατέλειψαν το σκάφος με τους μετανάστες ανοικτά της Μεθώνης, λέγοντάς τους ότι έφτασαν Ιταλία. Το σκάφος εντοπίσθηκε και ρυμουλκήθηκε στην Πύλο, όπου διαπιστώθηκε ότι οι μετανάστες, προέρχονταν από τη Συρία και το Αφγανιστάν και φιλοξενούνται στο Πολιτιστικό Κέντρο της Μεθώνης.

Μεταξύ αυτών είναι και 22 παιδιά και είναι όλοι καλά στην υγεία τους. Το πλοιάριο είχε ξεκινήσει από την Τουρκία και προορισμός του ήταν η Ιταλία ενώ οι επιβαίνοντες φέρονται να είχαν πληρώσει από 4.000 ευρώ ο καθένας.

tharrosnews