ΠΥΛΟΣ -«Οι Έλληνες ενωμένοι μπορούμε να τα καταφέρουμε»

 

23


ΛΑΜΠΡΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΝΑΥΜΑΧΙΑΣ ΤΟΥ ΝΑΥΑΡΙΝΟΥ ΣΤΗΝ ΠΥΛΟ 
Οι Έλληνες ενωμένοι μπορούμε να τα καταφέρουμε! Μπορούμε να ξεπεράσουμε κάθε δυσκολία και στο τέλος να πετύχουμε», τόνισε σε δηλώσεις του ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μετά το πέρας των εορταστικών εκδηλώσεων που διεξήχθησαν στην Πύλο, για την επέτειο της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου, στις οποίες εκπροσώπησε την κυβέρνηση.

Στις εκδηλώσεις παρέστησαν ακόμη εκπρόσωποι των κυβερνήσεων της Γαλλίας, της Ρωσίας και της Μ. Βρετανίας, του μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομου, της Βουλής των Ελλήνων, τοπικών φορέων, καθώς και αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων.
Μετά τις εκδηλώσεις, ο κ. Βαρβιτσιώτης μετέβη στην Καλαμάτα, όπου επισκέφθηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο της πόλης, στα στελέχη του οποίου απηύθυνε μήνυμα στήριξης, αλλά και τους επέστησε την προσοχή στο ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης. «Η καταπολέμησή της αποτελεί εθνικό στόχο και για αυτό μάλιστα αύριο θα επισκεφθώ μαζί με τον πρωθυπουργό κατά σειρά τη Μάλτα και τη Ρώμη, για να υπάρξει κοινή στάση των χωρών του Νότου ώστε να σας προσφέρουμε όλα τα αναγκαία μέσα για την αποτελεσματική αντιμετώπισή της» τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου.