Πυρκαγιές σε Τραγάνα και Γιάλοβα – Σε εξέλιξη η πυρκαγιά στους Άνω Μπλεμενιάνους Κυπαρισσίας

 fotia1


Σε δύο ακόμη περιπτώσεις πυρκαγιών χρειάστηκε να επέμβει σήμερα το πρωί η Π.Υ.

Πιο συγκεκριμένα, η πρώτη εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 10 το πρωί του Σαββάτου στην περιοχή της Τραγάνας, όπου και έκαψε δυόμισι στρέμματα αγροτικής έκτασης και 20 περίπου ελαιόδεντρα. Στο σημείο έσπευσαν δύο πυροσβεστικά οχήματα από τους Γαργαλιάνους με άνδρες της Π.Υ., καθώς και ένα όχημα με δύο άνδρες από το Π.Κ. Πύλου.

Η δεύτερη φωτιά εκδηλώθηκε λίγη ώρα αργότερα, περίπου στις 11 το πρωί του Σαββάτου, κοντά στην Γιάλοβα όπου και έκαψε 20 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης και καλαμιών. Στο σημείο επιχείρησαν για την κατάσβεσή της τέσσερα οχήματα με οχτώ άνδρες από την Π.Υ. Γαργαλιάνων, δύο οχήματα με τέσσερις άνδρες από το Π.Κ. Πύλου, ενώ από αέρος επιχείρησαν δύο αεροπλάνα τύπου PZL.

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι στην Κυπαρισσία και συγκεκριμένα στα όρια του οικισμού των Άνω Μπλεμενιάνων. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά είναι σε δύσβατη περιοχή μέσα σε χαράδρα και είναι δύσκολη για τα πυροσβεστικά οχήματα η πρόσβαση σε αυτήν. Ωστόσο δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 35 πυροσβέστες με 12 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα, ένα ελικόπτερο και τρία αεροσκάφη πετζετέλ.