Ρύθμιση μέχρι 100 δόσεις για τις βεβαιωμένες και ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τα Επιμελητήρια προτείνει ο Δ. Μανιάτης

 

maniatis-dimitris

Επιστολή προς την Αναπληρώτρια Υπουργό Οικονομικών Όλγα Βαλαβάνη απέστειλε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Δημήτρης Μανιάτης με την οποία προτείνει όλες οι βεβαιωμένες και ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τα Επιμελητήρια μέχρι τον Μάιο 2015, να υπαχθούν και αυτές σε ρυθμίσεις μέχρι 100 μηνιαίες δόσεις, με ελάχιστη δόση 20 ευρώ, όπως για παράδειγμα έγινε σε αντίστοιχες οφειλές προς τους ΟΤΑ.

Ακολουθεί η πλήρης Επιστολή του κ. Μανιάτη:

 

Θέμα: «Ρύθμιση βεβαιωμένων και ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τα Επιμελητήρια»

Αξιότιμη κυρία Υπουργέ,

Επειδή πιστεύουμε ότι η παρέμβαση σας για τη ρύθμιση των χρεών έγινε προς την σωστή κατεύθυνση, θεωρούμε ότι είναι ζωτικής σημασίας για τις επιχειρήσεις η οποιαδήποτε προσπάθεια ελάφρυνσης των οικονομικών τους υποχρεώσεων, όπως έγινε με τις οφειλές τους προς τις Δ.Ο.Υ. και τα Ασφαλιστικά Ταμεία και προς τούτο σας ζητούμε να συμπεριληφθούν σε ρύθμιση και οι οφειλές–συνδρομές παρελθουσών ετών των επιχειρήσεων-μελών προς τα Επιμελητήρια.

Προτείνουμε όλες οι βεβαιωμένες και ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τα Επιμελητήρια μέχρι τον Μάιο 2015, όπως υπαχθούν και αυτές σε ρυθμίσεις και να δύνανται να εξοφληθούν μέχρι 100 μηνιαίες δόσεις, με ελάχιστη δόση 20 ευρώ, όπως για παράδειγμα έγινε σε αντίστοιχες οφειλές προς τους ΟΤΑ.

Με τη βεβαιότητα ότι θα ανταποκριθείτε θετικά στο αίτημά μας, προκειμένου να διευκολυνθούν οι επιχειρηματίες-μέλη μας και να δοθεί οικονομική ανάσα στα ταμεία των Επιμελητηρίων, μετά τις περικοπές εσόδων που έχουν υποστεί, αναμένουμε τις δικές σας ενέργειες προς όφελος της αναπτυξιακής πολιτικής της χώρας μας.

 

Με εκτίμηση,

Δημήτριος Μανιάτης

Πρόεδρος Επιμελητηρίου Μεσσηνίας